Pretučena bivša urednica Zerija i članica DPK Arbana Džara

tačno.net
Autor 13.5.2017. u 14:37

Pretučena bivša urednica Zerija i članica DPK Arbana Džara

Prištinski mediji su javili da je nešto posle ponoći ispred svog stana u Prištini pretučena Arbana Džara, bivša glavna i odgovorna urednica dnevnika Zeri, koja je pre nekoliko dana pristupila Demokratskoj partiji Kosova (DPK).

Ona je s povredama prebačena u Urgentni centar Kliničko-bolničkog centra, odakle je nešto kasnije otpuštena, javljaju danas mediji.

Napad na Džaru su osudili predstavnici asocijacija novinara Kosova i mnoge ličnosti, među kojima je i zamenik predsednika DPK i kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

“Duboko sam uznemiren zbog ovog kukavičkog napada. Šokiran sam da se to može dogoditi ženi, majci i pre svega smeloj aktivistkinji koja se nije ustručavala da svih ovih godina smelo i otvoreno kaže šta misli. Nismo uspeli da zaštitimo ženu koja izražava drugačije mišljenje”, napisao je Hodžaj na fejsbuku i pozvao organe reda da preduzmu mere na rasvetljavanju napada.

Arbana Džara je dobitnica mnogih novinarskih priznanja, a 2015. godine američki državni sekretarijat dodelio joj je nagradu za smelost i istraživačko novinarstvo.

tačno.net
Autor 13.5.2017. u 14:37