Aleksandar Ilić na 5. Internacionalnom Festivalu Savremenog plesa u Ažliru

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 10:18

Aleksandar Ilić na 5. Internacionalnom Festivalu Savremenog plesa u Ažliru

“Na 5. Internacionalnom Festivalu Savremenog plesa u Alžiru koji se održava od 15. do 22. novembra ove godine na predlog Ministarstva kulture i informisanja Srbije, našu zemlju predstavlja baletski umetnik i koreograf Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandar Ilić.

Ilić će pored članstva u žiriju u kome se nalaze Pavlić Rajko iz Hrvatske, Francesc Casadesus iz Španije, Cardens Prieto Rosario iz Kube Talat Samawia iz Iraka održati i konferenciju na kojoj će predstaviti srpsku plesnu scenu.

Konferencija će se održati u Bibliothequ du Palas de la culture Moufdi Zakar 19. novembra s početkom u 10 časova koju će pored lokalnih televizija snimati i predstavnici BBC-a koji prate festival.

Ilić je najavio da će na konferenciji predstaviti Balet Nacionalnog teatra u Beogradu i Novom Sadu, Bitef Dance kompaniju, Madlenianum operu i teatar i Beogradski festival igre i način na koji serayvija i popularizuje savremena igra u Srbiji.

Pored promotivnih video proekcija prisutnim novinarima biće predstavljena publikacije za umetničku igru Stepart i Orchestra. Konferenciju upotpunjuje programi, brošure i knjige Narodnog pozorišta u Beogradu i Bitef Dance kompanije.

Aleksandar Ilić je prvi solista i koreograf Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, član CID UNESCO Saveta za igru, glavni i odgovorni urednik publikacije za umetničku igru Stepart, Predsednik Profesionalnog udruženja baleta Srbije, autor dve knjige, diplomirani komunikolog i magistar koreografije.”

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 10:18