Dino Dvornik danas bi proslavio 50. rođendan: ‘Nema te, ali večeras će bit fešta!’

tačno.net
Autor/ica 20.8.2014. u 11:34

Dino Dvornik danas bi proslavio 50. rođendan: ‘Nema te, ali večeras će bit fešta!’

– Dragi moj Dino, danas bi ima 50 godina, ali se to ne bi vidilo na tebi! Bio si od onih tipova koji nikada ne stare jer ti je duša bila zaigrana i mlada – objavila je na Facebooku Danijela Dvornik, udovica neprežaljenog splitskog glazbenika koji nas je napustio prije gotovo šest godina.

– Nemam pojma kako bi danas gleda na sve ovo oko sebe, ali znam samo jedno, bila bi fešta i to kako i priliči ovako okruglom broju. Fešta bi bila još i veća jer nam je prije samo osam dana bila godišnjica, 25 godina braka ili ‘srebrni pir’.

Nema te…ali svejedno Sretan ti rođendan tamo gore! Večeras će bit fešta! Kako na zemlji, tako i na nebu! – napisala je Danijela u povodu rođendana svog preminulog supruga.

Dino Dvornik preminuo je 7. rujna 2008. godine u 44. godini života, ostavivši veliku prazninu u srcima svojih najbližih kao i brojnih obožavatelja. Odlaskom Dina Dvornika i domaća glazbena scena ostala je bez jednog od najtalentiranijih glazbenika svoje generacije.

Dino je glazbenu karijeru započeo sa 17 godina u grupi Kineski zid, s kojom je snimio prvu funky ploču u tadašnjoj državi, a s pjesmom ”Tebi pripadam” osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na Zagreb-festu. Nakon toga nastavio je nizati uspješnice, a za plesni hit ”Afrika” godine 1996. nagrađen je nagradom Porin. Iste je godine Porinom nagrađen i njegov album ”Enfant terrible”.

Trećeg Porina dobio je 1998. godine za album ”Vidi ove pisme”. Prije prerane smrti počeo je raditi na albumu ”Pandorina kutija” koji je objavljen posthumno.

Javnost ga je, međutim, upoznala davno prije glazbenog debija – uz oca slavnog glumca pojavio se kao dijete u nekoliko dječjih serija i filmova. Na na veliko platno vratio se 2004. godine u ulozi narko bosa u filmu ”Ta divna splitska noć”, a kasnije se pojavljivao i na malim ekranima u reality showu ”Dvornikovi”.

slobodnadalmacija.hr

tačno.net
Autor/ica 20.8.2014. u 11:34