DJEČAK SA ZVIJEZDA

Ivo Anić
Autor/ica 13.1.2016. u 11:20

DJEČAK SA ZVIJEZDA

Od rock kritičara bježao je kao đavo od tamjana i red je da ih je zajebao ali baš onako ljudski kako samo veliki zajebati mogu male. Još u subotu uprle se vedete rock kritike svijeta da prezentiraju novi album, još u subotu pisale su se ode i laude, hvalila se muzika koja je ponovo i opet bila avangardna, tipična za njega, za čovjeka koji je usprkos kritikama osvajao generacije, bio uvijek tu, kao ikona u koju se ne dira.

Ako ste mislili da nešto znate o muzici svrstavali ste njega, u razdoblja, u periode svog života, od djetinjstva pa do adolescencije u osamdesetim kada je snimao filmove koje ste nekako baš voljeli, one s čudnim lutkama i magovima koje nisu krasili specijalni efekti. I danas su ustali redom, ustali i zašutjeli, ni slova ni redka. Kako vas je zajebao.

Trebao vam je objasniti svoj mračni album, trebao vam je prezentirati svoju bolest, ali jebiga, bolesti, one jebene veliki ljudi ostave za sebe, da od toga ne radite kartice, članke i svoju malu, ušljivu slavu. Veliki vam je ponude, svoju bolest na dlanu i vi je naravno ne prepoznate, jer ste navikli slušati muziku ne liriku, jer ste tako pokopali i Morrisona bez da ste shvatili da je najveći pjesnik svog vremena. Jeste li odslušali njegov album?

O da, pizduni jedni odslušali ste ga i to s guštom i oštrili svoje olovke bez da ste kurca shvatili što to taj čovjek pjeva na njemu i o čemu govori. Jebiga, za takvo umijeće treba poznavati poeziju, umjetnost i čovjeka, pjesnika, umjetnika isčitavati, ulaziti u njegovu dubinu i u njegovu nutrinu.

Kako vas je zajebao i kako je otišao, ostavivši vas u vječnom sramu i nedoumici, tko ste vi i sve vaše monumentalno znanje o muzici i tko je on, pjesnik, čovjek koji vam je sve napisao, a vi to niste pročitali jer nikada niste jebiga čitali.

Kako vas je zajebao Stardust i sad se sa zvijezda smije vama malim pizdunima koji bi guzicu dali da ste znali za rak i da ste kampirali, slikali, maltretirali onoga koji je samo htio mir, mir da dovrši svoj posljednji album i da nas sve uputi prema zvijezdama gdje će nas čekati.

Sve osim vas pizduna koji danas govorite kako vas je zajebao i kako je izveo svoj zadnji performans, onaj s porukom, onaj koji zaokruži život, pa ga podastre budućim generacijama u svoj svojoj monolitnosti i u svoj svojoj genijalnosti.

Čekaj nas dječače sa zvijezda, mi koji smo te voljeli kroz život pamtit ćemo te i kroz vječnost ma koliko nas zajebao svojim porukama sa zvijezda koje nitko nije isčitao kako treba.

Ivo Anić
Autor/ica 13.1.2016. u 11:20