Druga međunarodna konferencija „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“ u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 17.10.2016. u 17:29

Druga međunarodna konferencija „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“ u Mostaru

DVV International — Ured za Bosnu i Hercegovinu, a pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, organizira Drugu međunarodnu konferenciju „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“. Konferencija se održava u Mostaru od 20. do 23. oktobra 2016., a učešće će uzeti više od 80 učesnika iz Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i svijeta, među kojima su vodeći teoretičari, istraživači i praktičari iz oblasti andragogije.

Cilj konferencije je napraviti pregled aktuelnog stanja, te pronaći adekvatne modele za unapređivanje prakse i saradnje u oblasti obrazovanja, učenja i obuke odraslih u Jugoistočnoj Evropi s fokusom na definiranje prioriteta za naredni period. Prva Konferencija održana je u Sloveniji 2015. godine, a odlukom učesnika te Konferencije, Mostaru je pripala čast da bude domaćin druge Konferencije „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“.

Inače, DVV International — Ured za Bosnu i Hercegovinu od 2000. godine djeluje u okviru projekta  „Razvoj obrazovanja odraslih u Jugoistočnoj Europi“. Zahvaljujući podršci Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ), te mnogobrojnim partnerima u zemlji i regiji, DVV International- Ured za BiH nastoji unaprijediti djelovanje nadležnih sektora i organizacija, razviti političke strukture, te poticati profesionalnost u teoriji i praksi obrazovanja, učenja i obuke odraslih.

Program konferencije: (PDF)

roll_up_finish.cdr

tačno.net
Autor/ica 17.10.2016. u 17:29