Festival kultura nacionalnih manjina Kantona Sarajevo “Minority fest 2015”

tačno.net
Autor/ica 20.12.2015. u 11:40

Festival kultura nacionalnih manjina Kantona Sarajevo “Minority fest 2015”

U četvrtak uveče u prostorijama EU info centra počela je manifestacija “Minority Fest 2015”, Dani nacionalnih manjina Kantona Sarajevo.

Do subote 19. decembra priređena su druženja, a sve u cilju boljeg upoznavanja građanstva sa pripadnicima nacionalnih manjina u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini.

Nastupom zbora ‘Lola’ započeta manifestacija nastavila se u Galeriji novi Hram u Sarajevu, u petak i subotu 18. i 19. decembra sa dvije izložbe: “Naša svjetska baština”, kulturno-historijski spomenici i područja Mađarske pod zaštitom UNESKO-a i “Česi u BiH” umjetnika Dalibora Berana, kojom prilikom je priređen koncert mađarskog tenora Ileš Bečeia.

U subotu je u galeriji Novi hram bila upriličena prezentacija nekih od specijaliteta kuhinja nacionalnih manjina, koje su za ovu priliku pripremili aktivisti udruženja nacionalnih manjina.

Festival je uz pomoć Kantonalne Skupštine KS i BH Telecoma organiziralo Vijeće nacionalnih manjina Kantona Sarajevo.

Kroz brojne aktivnosti misija manifestacije Dani nacionalnih manjina Kantona Sarajevo je omogućila različite poglede na zajedničku zbilju u Bosni i Hercegovini, prostor za propitivanje odnosa većine i manjine.

a

b

c

d

tačno.net
Autor/ica 20.12.2015. u 11:40