Frljić: Karamarko bi spaljivao i nepoćudne knjige

tačno.net
Autor/ica 14.10.2015. u 09:58

Frljić: Karamarko bi spaljivao i nepoćudne knjige

Nakon što je šef HDZ-a Tomislav Karamarko u slučaju izborne pobjede neizravno najavio smjenu intendanta riječkog kazališta, kontroverznog Olivera Frljića, stigle su oštre osude. Dok jedni kažu da mu oštra retorika neće pomoći na izborima u Rijeci, drugi upozoravaju da mediji prate samo skandale u kampanji, a da je Karamarko najavio i mnogo ozbiljnije stvari.

“Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, nažalost, više nije ni hrvatsko ni narodno, i postalo je prostor kulturne okupacije u kojemu se izvrgava ruglu hrvatska kultura i hrvatski narod“, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na predizbornom skupu u Rijeci, najavljujući da će i to promijeniti kada pobijedi na parlamentarnim izborima 8. studenog.

Ova je njegova izjava odmah izazvala burne reakcije kako javnosti, tako i intendanta riječkog teatra, režisera Olivera Frljića.

„Karamarko pokazuje potpuno nepoznavanje zakonom propisanih procedura za imenovanje i razrješenje na takve funkcije“, kazao je Frljić .

„Ja mislim da Karamarko ovime nastavlja politiku zastrašivanja i time pokušava mobilizirati dio svog biračkog tijela u Rijeci, jer poznata je stvar da HDZ nema dobru prođu u Rijeci“, prokomentirao je režiser.

On je kazao i da se može očekivati da će Karamarko – ako dođe na vlast – spaljivati nepoćudne knjige.

RSE- Tačno

tačno.net
Autor/ica 14.10.2015. u 09:58