Frljićeva reakcija na prijeteći grafit u Vinkovcima: ‘To je Hrvatska o kojoj Karamarko sanja’

tačno.net
Autor/ica 4.2.2016. u 13:12

Frljićeva reakcija na prijeteći grafit u Vinkovcima: ‘To je Hrvatska o kojoj Karamarko sanja’

Što o ovoj prijetnji smrću misli predsjednica, koja je upravo amnestirala kriminalca koji je bio donator njezine stranke? Ili ministar Hasanbegović koji otvoreno negira vrednote antifašističke borbe?’, pita intendant riječkog HNK

Vinkovačka organizacija SDP-a u utorak je osudila grafit “Smrt Oliveru Frljiću” koji je osvanuo u središtu tog slavonskog grada. Tamošnji SDP-ovci kažu kako u gradu jača ekstremizam o kojem se, kako su istaknuli, ne smije šutjeti.

Danas se oglasio i intendant riječkog HNK kojemu je prijetnja upućena.

“To je Hrvatska o kojoj Karamarko sanja, Hrvatska u kojoj će različiti paramilitarni odredi po ulicama utjerivati istinu u kosti”, rekao je Frljić za Novi list.

Dodaje kako vjeruje da ovo nije posljednji takav izgred, već da će ih biti sve više i više, a da će biti usmjereni prema onima “koji se ne slažu s državotvornim lažima kojima je HDZ građanima ove zemlje u proteklih 25 godina ispirao mozgove”.

U izjavi za Novi list Frljić se pita što se uopće moglo očekivati od HDZ-a, stranke koja je, dok je bila u opoziciji, poticala branitelje da krše zakone.

“Što o ovoj prijetnji smrću misli predsjednica, koja je upravo amnestirala kriminalca koji je bio donator njezine stranke? Ili ministar Hasanbegović koji otvoreno negira vrednote antifašističke borbe? Hoće li predsjednik HDZ-a, gospodin Karamarko, imati nešto za reći na tu temu? Vjerojatno ne, jer to je Hrvatska o kojoj on sanja, Hrvatska u kojoj će različiti paramilitarni odredi po ulicama utjerivati istinu u kosti. Svaka sličnost s Njemačkom 30-ih godina prošlog stoljeća svakako nije slučajna”, kaže Frljić za Novi list.

tačno.net
Autor/ica 4.2.2016. u 13:12