Jeziva statistika Lukavca

tačno.net
Autor/ica 18.6.2016. u 12:21

Jeziva statistika Lukavca

Foto: Dino Osmanovic

Ukoliko nam je stalo da ne postanemo „Dolina Zombija, vrijeme je da upotrijebimo sve, uključujući i lovce na „kapitalce“. Oni najbolje znaju kako se kurtalisati  Njih-aaa , i preživjeti.

Piše: Milenko Blagojević

Želio bih da je u ovom slučaju medijska laža  ‘nako – zbog „erekcije tiraža. Radovao bih se da i mene neko u laži ufati. Svašta bih snio, samo ne – da se ova apokalipsa ozbiljno ne shvati.

Seobe, ratovi, bolesti, pljačke, ubistva… tragedije svih oblika i formata. Beskrupulozne licitacije, senzacionalističke informacije. Svijet, u pošastima ogrezo. U pošastima, od kojih samo vrh šejtanske piramide relativnu nafaku ima. „Veliki brat“ u najmu zla. globalna ekstaza propasti.

t1

Camil Osmanovic 

Lukavac, malena opština namučene Zemljice na  brdovitom Balkanu. Krajolici bogate Provanse ili pitoreskne Toskane. Pejzaži akvarelskog sfumata Ćamilova kista. Nešto što bi trebalo na raj da liči ili na ljepotu života podsjeća. Harmonija plodne ravnice i „vinskih puteva“ brežuljaka. Romori pospanih rijeka i sunovrata zagubljenih potoka. Jezerski mir podvodnog svijeta i strpljiva insana. I podzemni svjetovi grobnih humki u sjenama džamijskih minareta i crkvenih zvonika. Optika obećanog raja.

Svakoga onog, urođenika ili drumskog namjernika, svakoga onoga, ko ima, „ono malo duše“, zaboli i duša i tijelo kad udahne have “Mitallovke” il‘ dosine žetve otrovkinje.

Huk prodanih fabrika, vihori zloslutnih fabričkih dimljenika, valjanje bezvodne i mrtve rijeke Spreče. Mezarja i groblja nišana i spomenika, onih koji srećni umriješe, i mnogo, mnogo onih koji ratovi odniješe. I bolesnih kojih boleštine satriješe. Sve to normalna čovjeka zaboli.

Tuđini bijesni, bjelosvjetski i domaći, čija zla carstva na obespravljenim, naivnim, poslušnim… počiva. Njima i petokolonašima, kojih tuđe rane ne bole, njima – ni mukajet. To su Oni odrođeni od svake humane odlike, svake normalne logike, realne politike… Svi Oni, koji Vam zdušno o glavi rade, koji Vas podstiču da za sadaku irgetite, da bi za Njih-aaa kapitalizirali dobitke. Koji svoja pogana prkna maslom i kadifom oblažu. Koji se iza debela hlada muci „malehnoga“ čude i svojemu ćaru aplaudiraju.

Znamo mi Njih-aaa! To su ONI. To su Anam Oni. To su Oni petokolonaši koji za svoj račun, ugrađen u računicu razularenih „kapitalaca“, zdušno i iz petnih žila upiru da iz živa hajvana i insana SVE izvuku. I preostalo zdravlje. Njima je sve – statistički podatak. Za Njih-aaa je život statistika.

Da nije tako, i da drugačije kontaju, ne bi bilo svejedno što u njihovoj statistici piše da na lukavačkoj općini životari 46 731 statističkih insana“! Tu, gdje piše da je od ukupnog broja „statističkih ljudi“ 48 799 oboljelih! Po njihovoj statistici životari 2068 „viška“, no ukupnog stanovništva!!!

Pa, ko su tih, 2068 „statističkih razlika“?! Nešto kontam da su to naši, autohtoni Zombiji koji se pojaviše da nam šapnu kako sada znaju da su radili samo za lijekove, tabute i mrtvačke sanduke. I da su oni kolateralna, statistička žrtva razularenih „kapitalaca“ i petokolonaša,  Anam Onih.

Ukoliko nam je stalo da ne postanemo „Dolina Zombija, vrijeme je da upotrijebimo sve, uključujući i lovce na „kapitalce“. Oni najbolje znaju kako se kurtalisati  Njih-aaa , i preživjeti.

P.S. Ne očekujmo skorašnje objavljivanje podataka o „kvaliteti“ zraka iznad Lukavca, kao i o svekolikoj inoj zagađenosti. Jednostavno, takva volja i tehnologija, zasada, ne postoje.

tačno.net
Autor/ica 18.6.2016. u 12:21