JOVAN NIKOLAIDIS U SARAJEVU

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 11:18

JOVAN  NIKOLAIDIS  U  SARAJEVU

Pisac, novinar i prevodilac Jovan Nikolaidis iz Crne Gore, bit će predstavljen sarajevskoj književnoj i široj publici u četvrtak, 10. septembra/rujna u 19.00 sati u  Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti.

Nikolaidis, koji je također i izdavač i aktivist angažiran na afirmaciji crnogorske multikulturalnosti, zalaže se za Balkan kao prostor tolerancije i miroljubive koegzistencije.

Utemeljitelj je prvog časopisa na albanskom jeziku u Crnoj Gori – Kronika. Osnivač je i dugogodišnji urednik kulturnog magazine PLIMAplus, kao i i sekcije Matice crnogorske u Ulcinju.

Autor je brojnih knjiga, među kojima su: roman “Valdinos 33”, zbirka eseja “Ulcinjska pisma”, politički komentari sabrani u knjizi “Crnogorska krivica”, zbirka pjesama “Čapuri”.

Nikolaidis će biti predstavljen kao gost Rezidencijalnog programa za pisce i prevodioce, a program organiziraju PEN centar Bosne i Hercegovine i TRADUKI.

O književnom i društvenom angažmanu sa Jovanom Nikolaidisom će razgovarati književnica Jasna Šamić i Azra Bektašagić iz PEN Centra BiH.

Odlomke iz Nikolaidisovih djela govorit će dramska umjetnica Minka Muftić.

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 11:18