KARAJIĆ SIMPLON

Gradimir Gojer
Autor/ica 17.4.2017. u 10:21

KARAJIĆ SIMPLON

Foto: sabackopozoriste.rs

Glumac Zoran Karajić, u direktorskom habitu stvorio je od Šapca prvu festivalsku destinaciju i metropolu srpskog festivalskog teatra. Uzorno organizirajući u svim segmentima Pozorišno proleće, kao svojevrsni nastavak teatarskih svetkovina imenom legendarnog glumca Ljubiše Jovanovića, Karajić je svojim tvoračkim simplon ritmom, koji u temeljnici ima strasnu stahanovštinu i posvećenost kazalištu en generale inficirao šabačku, i inače odličnu, kultiviranu publiku dodatnim dozama teatarske vjernosti i odanosti umjetnosti božica Talije i Melpomene.

Glumac neobične i lucidne raznovrsnosti, pokazuje Karajić kao direktor i selektor Pozorišnog proleća elemente vrhunskog kazališnog menadžera, kojeg nepravde državnog odnosa prema njemu i teatru što ga stvara samo stimuliraju i posebno tjeraju da mladim kazalištarcima krči putove koje im državna ministarstva rigidno zatvaraju!?

Takav čovjek živi punim plućima za kulturu Šapca, a ne samo za teatar koji vodi i u kojem ostvaruje odlične glumačke kreacije. Bio sam prisutan jednom susretu u Šabačkoj biblioteci, instituciji goleme tradicije, na kojem je upravo Zoran Karajić vodio aktivan proces afirmiranja, a to praktično znači i temeljenja u širu mapu regionalnih razmjera ovoga skromnog kolektiva, sa raskošnim rezultatima!

Karajić simplon, jednostavno se ne zaustavlja!

Gradimir Gojer
Autor/ica 17.4.2017. u 10:21