Lana Pudar je prvakinja Evrope!

Lana Pudar je juniorska prvakinja Evrope u disciplini 100 metara delfin. Čudesna Mostarka je danas u Beogradu na Evropskom prvenstvu došla do novog zlata i titule najbolje plivačice Starog kontinenta

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar uzela je titulu prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

Fenomenalna Mostarka je u današnjem finalu u disciplini 100 metara delfin došla do zlata i još je jednom potvrdila nevjerovatnu dominaciju.

Pudar je potpuno pomela konkurenciju u ovom finalu. Od početka do kraja je dominirala i na kraju je s vremenom 56.95 uzela zlato i oborila je evropski juniorski rekord.

Srebo je danas osvojila Dankinja Martine Damborg s vremenom 58:35, a Švežanka Emmy Hallkvist je osvojila bronzu s vremenom 59.50.

Kompletan poredak trke na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Beogradu (Foto: Screenshot)

Evropsko prvenstvo u plivanju za juniore održava se u Beogradu od 4. do 9. jula, a Lanu ćemo gledati i u narednim danima.

Nastupi na 200 i 50 metara delfin u Beogradu očekuju je u petak, subotu i nedjelju.  I tu je 17-godišnji ponos Bosne i Hercegovine favorit za medalje i nadamo se svakako da će svaka biti zlatna.

Svi s nestrpljenjem čekamo nove uspjehe nevjerovatne Lane. Ona je još jednom pokazala da je svjetska klasa i da je zaista zlatna cura.

Podsjetimo, Lana je prošle godine u Rumuniji uzela dva zlata. Najbolja je bila na 50 i 200 metara delfin, a srebro je uzela u trci na 100 metara.

sportsport.ba

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći...
Tačno.net donosi ličnosti i događaje, i one najbolje i one najgore, u godini kojoj brojimo zadnje dane. Ko su ljudi i događaji o kojima smo...