Milan Petrović sa svojim kvartetom snima drugi album

tačno.net
Autor/ica 29.1.2013. u 12:30

Milan Petrović sa svojim kvartetom snima drugi album

Milan Petrović Quartet ovih dana ušao je u studio kako bi snimili drugi po redu album, a na prolece se može očekivati i puštanje u etar prvog singla, koji će nastaviti uspešan put započet prvim albumom pod nazivom „Excursion“.

Novi album klavijaturista Milan Petrović sa svojim kvartetom snima u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu s kojom je ostvarena sjajna saradnje, tako da i studenti skole ucestvuju u snimanju audio i video materijala . Album se snima nakon samo godinu dana od objavljivanja albuma „Excursion“, a koji je tokom 2012 godine uspešno promovisan na većini domaćih jazz i blues festivala i sadrzace specificne aranzmane kvarteta nastale u proteklih godinu dana.

Publika na festivalima kao što su Nišvil , SM  jazz festival, Jazz i blues festival Kikinda, Jazztronic festival Vršac, ali i na skoro stotinu klupskih nastupa uživala je u numerama poput „Orient expres“, „Amsterdam Central Station“, „Autumn in London“, „Belgrade funky town“, „Santorini view“ sa ovog albuma.

Prema najavi autora Milana Petrovića snimanje na drugom albumu biće završeno mnogo brže nego što je to bilo sa prethodnim, jer je kvartet zbog brojnih nastupa, po recima autora dovoljno usviran, a čine ga Lehel Nadj (saksofon), Bogdan Zdjelar (bubnjevi), Siniša Hadži Antić (bass).

„Siguran sam da će neke od numera sa prvog albuma  i pored novih ostati omiljene našoj vernoj publici, ali mogu da im poručim da ih novim očekuje novi i kvalitetniji zvuk našeg kvarteta“, rekao je Milan Petrović tokom pauze na snimanju u studiju gde se užurbano radi, ali i uživa u odlicnom zvuku.

 

 

tačno.net
Autor/ica 29.1.2013. u 12:30