Monodrama ‘Sedam uzdaha’ u utorak na sceni ‘Potkrovlje’ Mostarskog teatra mladih

Nikola Vučić
Autor/ica 19.5.2014. u 17:01

Monodrama ‘Sedam uzdaha’ u utorak na sceni ‘Potkrovlje’ Mostarskog teatra mladih

U utorak, 20. svibnja 2014. godine na sceni “Potkrovlje” Javne ustanove Mostarski teatar mladih u Gradskoj banji bit će izvedena dokumentarna monodrama “Sedam uzdaha” mlade akademske glumice Mirele Mijačank Kordić u režiji dr. Tanje Miletić Oručević.

‘Sedam uzdaha’ monodrama je bazirana na dokumentarističkim zapisima iz knjige ‘Ženska strana rata’, koju su u Beogradu 2007. pripremile i izdale ‘Žene u crnom’. Ova monodrama sadrži osobna svjedočenja i iskustva žena tijekom ratova vođenih na području bivše Jugoslavije od 1991. do 1999. godine, kao i njihovu hrabrost i snagu da prevaziđu ratne traume i uspostave normalan život. ‘Sedam uzdaha’ je istinski teatarski doživljaj lišen patetike, čiji društveni angažman potiče gledatelja na razmišljanje i suočavanje sa ratnom prošlošću.

Protagonistica predstave kroz ovaj teatarski komad vješto mijenja uloge i uvjerljivo ulazi u likove sedam žena, te odgovorno svjedoči njihova vlastita iskustva koja kroz predstavu dobivaju snagu univierzalnog.

Predstava “Sedam uzdaha” 28. svibnja bit će izvedena na festivalu Prelet u Ljubljani na poseban poziv organizatora

Cijena ulaznice za predstavu iznosi 5 KM, a mogu se kupiti u uredskim prostorijama J.U. Mostarski teatar mladih (Gradska banja, 3. kat) ili rezervirati na broj 036/551-124 i e-mail mteatarm@bih.net.ba, navedeno je iz ovog teatra.

Nikola Vučić
Autor/ica 19.5.2014. u 17:01