Natječaj za intendanta “Zajca”: Prvi kandidati – Marin Blažević i Oliver Frljić

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 15:25

Natječaj za intendanta “Zajca”: Prvi kandidati – Marin Blažević i Oliver Frljić

Mladen Blažević i Oliver Frljić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

RIJEKA Dvojicu istaknutih umjetnika – redatelja Olivera Frljića i teatrologa Marina Blaževića – pitali smo da potvrde ili opovrgnu glasine koje kruže u kazališnim krugovima, da će se prijaviti na nedavno raspisan natječaj za intendanta riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

– Istina je, to jeste naša odluka, samo dok ne vidimo dokumentaciju i službena izviješća iz riječkog teatra, ne možemo reći tko će se od nas dvojice javiti za intendanta. U svakom slučaju, namjeravamo raditi zajedno i u tom smislu smo razradili program i obavili razgovore s ljudima koji će biti dio našeg tima. Za sada ne bismo izlazili s imenima, ali možemo reći da se radi o ljudima s međunarodnim karijerama, kaže Marin Blažević.

– Razlog zbog kojeg smo se odlučili javiti na natječaj – iako obojica imamo već ugovoren niz projekata narednih mjeseci i godina – jest što želimo da riječko kazalište postane nezaobilazno mjesto na kazališnoj karti Europe. Osobno imam izvrsna iskustva s ansamblom Hrvatske drame, ali imam osjećaj da sve to može dalje i bolje, napominje Oliver Frljić, a Marin Blažević dodaje:

– Programom koji će s jedne strane biti popularan, a istovremeno inovativan i politički relevantan – i to ne samo u drami, već u svim ansamblima – riječko bi kazalište moglo nadići hrvatske okvire. Još bih samo spomenuo da smo spremni »nastupiti« čim se za to steknu uvjeti!

Novi list

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 15:25