“Noć teatra BiH”: Poslastica za sve ljubitelje dasaka koje život znače

tačno.net
Autor/ica 15.11.2013. u 13:25

“Noć teatra BiH”: Poslastica za sve ljubitelje dasaka koje život znače

Sadržaji na manifestaciji koja će biti održana u više gradova u BiH besplatni ili po znatno nižim cijenama

Četvrta međunarodna teatarska manifestacija “Noć teatra BiH 2013” biće održana sutra u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnja manifestacija okupiće 23 profesionalna i amaterska teatra i udruženja građana koja se bave izvedbama i drugim vidovima umjetnosti. Manifestacija će biti održana u 12 bosanskohercegovačkih gradova.

Kako su organizatori istakli na današnjoj konferenciji za novinare, manifestacija ove godine nema podršku organa vlasti.

Koncept teatarske manifestacije jeste da svi teatri širom otvore vrata svojoj publici, pokažu kako teatarski život teče i kako nastaje predstava, te će ljudi imati priliku da provedu dan sa svima koji su zaduženi za stvaranje i produciranje predstave.

Izvršna producentica BNP Zenica Sandra Ikanović kazala je kako će veliki broj radionica biti upriličen u okviru manifestacije, kao i obilasci samih pozorišta.

“Za sve sadržaje je ulaz ili slobodan ili po znatno sniženoj cijeni u odnosu na stalne cijene ulaznice, upravo iz razloga da bi što široj  publici bio što dostupniji teatarski sadržaj, jer nama i jeste cilj da otvorimo vrata publici, kako stalnoj, tako i novoj”, kazala je Ikanović.

Direktor Centra za kulturu Jelićeva Senad Bostandžić kazao je da će Centar u okviru manifestacije održati dvije radionice tokom kojih će biti otvoren prostor svima koji žele da vide i saznaju kako nastaje predstava.

Ermin Bravo, glumac i predstavnik Akademije scenskih umjetnosti, izrazio je zadovoljstvo što ASU i ove godine ima priliku da učestvuje u manifestaciji “Noć teatra BiH 2013”. ASU će se predstaviti projektom “Dragi tata”, koji je završni ispit studenata druge godine.

“Svi koji žele da vide mladu generaciju i budućnost teatra, sutra na sceni Obala, u 20 sati, mogu pogledati savremenu priču o urbanom odrastanju, surovu, kakvo i jeste vrijeme u kojem živimo, gdje je pubertet postao borba za preživljavanje, a samo odrastanje borba za skupljanje i održavanje jedne disfunkcionalne obitelji”, poručio je Bravo.

tačno.net
Autor/ica 15.11.2013. u 13:25