Obersnel: Rijeka podržava Frljića

Boris Pavelić
Autor/ica 4.2.2016. u 17:36

Obersnel: Rijeka podržava Frljića

Gradonačelnik je svoju reakciju poslao u povodu grafita ‘Smrt Oliveru Frljiću’ u središtu Vinkovaca na koji je jučer upozorio tamošnji SDP

Gradonačelnik Rijeke stao je u obranu Olivera Frljića, naglašavajući kako kazališnog intendanta podržava “većina u gradskom vijeću koje ga je i izabralo na intendantsku funkciju, a očito i velik broj posjetitelja riječkog HNK s obzirom na stalni rast broja gledatelja u kazalištu”.

Gradonačelnik je svoju reakciju poslao u povodu grafita ‘Smrt Oliveru Frljiću’ u središtu Vinkovaca na koji je jučer upozorio tamošnji SDP. Prijetnja je ostala bez javne reakcije vinkovačkih lokalnih vlasti, ali je jučerašnje jutro osvanulo s prebrisanim grafitom.

Obersnel u svojem priopćenju izražava “najoštriju javnu osudu” tog napisa i njegova autora, zahtijevajući “da policija uđe u trag počinitelju i primjereno kazni evidentni govor mržnje i poziv na linč”. “Očekujem da poruku javno osude sve institucije države koje su pozvane čuvati sigurnost i red u zemlji, tijela vlasti nadležna za djelatnost kojom se bavi Oliver Frljić, kao i vodstvo naše zemlje koje mora poslati jasnu poruku da pozivi na smrt nisu dio uljuđenog društva”, stoji u gradonačelnikovu priopćenju.

Obersnel naglašava kako je Oliver Frljić “častan čovjek koji s punom odgovornošću obavlja svoj intendantski posao, te izvrsni redatelj duboko posvećen kreaciji u kazališnoj umjetnosti”. “Sramotni natpis u Vinkovcima izaziva mučninu jer pokazuje kakvu si slobodu uzimaju pojedinci vjerojatno ohrabreni porukama trenutnih autoriteta u državi koji već tjednima, pa i znatno duže, pozivaju na obračun s neistomišljenicima, na gaženje različitosti i na uspostavljanje gotovo dogmatskih svetinja o kojima nitko ne smije dvojiti. To nije pluralizam, to je poziv na teror i prešutno dopuštanje krvavih obračuna”, poručuje gradonačelnik Rijeke.

Novi list

Tagovi:
Boris Pavelić
Autor/ica 4.2.2016. u 17:36