Otvaranje izložbe fotografija o životu Roma u Bosni i Hercegovini Pod istim krovom

tačno.net
Autor/ica 23.5.2014. u 07:22

Otvaranje izložbe fotografija o životu Roma u Bosni i Hercegovini  Pod istim krovom

U subotu, 24. maja 2014. s početkom u 17 sati, u prostoru kafea Nuno u sarajevskom romskom naselju Gorica, Civil Rights Defenders organizira otvaranje izložbe fotografija o životu Roma u Bosni i Hercegovini koja nosi simboličan naziv  Pod istim krovom.

Fotografije koje čine ovu izložbu pristigle su iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a konkurs je bio otvoren do 30. aprila 2014. Od oko 150 pristiglih fotografija specijalni žiri odabrao je 20 najboljih koje će u subotu biti predstavljene na izložbi, i uvrštene u katalog, i 12 najboljih fotografija koje su uvrštene u specijalni kaledar za 2014. godinu koji je štampan ovom prilikom. Veliko zadovoljstvo nam je predstaviti autore i autorke čije će jedna ili više fotografija biti predstavljene na izložbi:  Aldin Fafulović, Aldin Sarić, Amila Omerika, Bakir Lojo, Branislav Lukić, Dinko Meršnik, Dragana Dušanić, Dušan Musa, Dženan Kriještorac, Elma Nikšić, Emina Mešić, Lejla Samardžić, Malik Kurt, Predrag Blagovčanin, Selma Selman i Željko Budimir.

Ova foto-izložba je dio projekta Jačanje vidljivosti najdiskriminisanijih grupa na Zapadnom Balkanu, a projekat je  podržala Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Od 28. maja do 6. juna svi zainteresirani izložbu će moći pogledati u prostoru Art kina Kriterion.

Foto-konkurs i izložba  Pod istim krovom  prošle godine su realizirani u Srbiji, a u narednom period istoimene izložbe sa fokusom na život Roma u svakoj od zemalja pojedinačno, biće otvorene na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji, te, ponovo, u Srbiji.

tačno.net
Autor/ica 23.5.2014. u 07:22