Priče Čuvara trenutaka

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 09:27

Priče Čuvara trenutaka

Neformalna fotografska Grupa 32 predstaviće se od 14. do 28. oktobra u Studiju Fine Art Dex u Skadarliji u Beogradu trećom godišnjom izložbom “Čuvari trenutaka” za koju je, kao i prethodne dve godine, selekciju obavio čuveni fotograf Tomislav Peternek.

Peternek je za treću izložbu “Čuvari trenutaka” odabrao po dva najbolja rada svakog od autora, među kojima su i profesionalni fotografi i amateri različitih generacija i individualnih pristupa fotografiji, koje ove godine objedinjuje tema “Moja priča”.

Autori fotografija imali su težak zadatak – kako u jednom kadru obuhvatiti događaje, boje, zvuk i značenja za koje piscu pripovetke ili poeme na raspolaganju stoje hiljade reči, naveo je fotograf Zoran Vasić u katalogu izložbe.

      Boris Bajčetić, Tri drugara

       Dragan Lapčević, U snovima

  Predrag Mijailović, Uspon

   Ivana Todorović, Balerina

Grupa 32 okuplja se već tri godine, a predstavlja skup izrazitih individualaca koje blagonaklonim savetom i podrškom usmerava Peternek, neformalni guru i selektor.

Pripadnici Grupe 32, kako je istakao Vasić u katalogu, znaju odgovor na pitanje šta je fotografija. Moguće ih je sresti na pešačkom prelaziu, na roditeljskom sastanku, ili među brezama osvetljenim popodnevnim svetlom…Nemaju manifest, niti zajedničku platformu – njihova ideologija je svetlost, koje ima u izoboilju i dostupna je svima.

  Ivica Dujić, Jezgra

  Marija Pavkov, Kad porastem biću balerina

  Zoran Vasić, Pogled

Na otvaranju izložbe obratiće se Peternek i organizatorka Tijana Lubura, koja je i jedan od osnivača Grupe 32 i jedan od izlagača.

Među autorima Grupe 32 su i Boris Bajčetić, Mlađan Pajkić – Kostić, Marija Pavkov, Slađana Saulić, Jan Valo, Dragan Lapčević, Ivica Dujić, Sanja Jovović, Rade Živanović, Ivana Todorović, Romana Kasumović, Dragan Babović, Vladica Adamov, Zoran Stojiljković, Vladimir Vukadinović, Saša Kosanović, Darko Srećković, Predrag Mijailović, Sanda Vitorović, Jovana Miletić, Olivera Radmanović, Dejan Ilijić, Zoran Nikolić, Katarina Miletić i Nemanja Đorđević.

(SEEcult.org)

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 09:27