Promocija Gojerove knjige ‘Gospar Danonoćja Đele Jusića’

tačno.net
Autor/ica 23.10.2013. u 08:08

Promocija Gojerove knjige ‘Gospar Danonoćja Đele Jusića’

U organizaciji HKD Napredak u petak 25. listopada 2013. godine s početkom u 18.00 sati u Bijelom salonu Narodnog kazališta u Sarajevu predstaviće se knjiga „Gospar Danonoćja Đele Jusića“ autora Gradimira Gojera.

Knjigu će predstaviti kazališni, likovni kritičar i publicist Vojislav Vujanović, Đelo Jusić kompozitor i autor knjige Gradimir Gojer poznati bosanskohercegovački književnik, redatelj i kritičar, dok će moderator biti mr. sc. Željko Grubišić.

      Na 350 stranica monografske knjige Gojer je obuhvatio više od pedeset godina Jusićeva stvaralaštva, od dana legendarnih Dubrovačkih trubadura, Malog raspjevanog Dubrovnika preko mnoštva Đelovih pjesama, koje se ne samo u Dubrovniku doživljavaju kao popularne narodne melodije različitih generacija, baleta („Dubrovački kantuni“, „Katarina, bosanska kraljica…“) do njegovih oratorijskih djela poput „Istina o Gradu slobode“ i „Srebrenički inferno“ i najnovije opere „Andaluzija“.

      U glazbenom dijelu programa goste će zabavljati Klapa Kaše iz Dubrovnika koja je osvojila prvo mjesto po ocjeni struke i gledatelja na ovogodišnjem 5. Hrvatskom festivalu klapa i mandolina održanom u Omišu.

 

 

 

tačno.net
Autor/ica 23.10.2013. u 08:08