Promocija knjige Abdulaha Sidrana “Oranje mora”

tačno.net
Autor/ica 26.5.2016. u 09:47

Promocija knjige Abdulaha Sidrana “Oranje mora”

Izdavačka kuća Buybook s velikim zadovoljstvom najavljuje promociju knjige Oranje mora, bosanskohercegovačkog književnika Abdulaha Sidrana. Promocija u prisustvu autora održat će se u Galeriji Kamernog teatra 55 (Maršala Tita 55/II, Sarajevo) u subotu, 28. 5. 2016. u 12:00 sati. O knjizi i autoru govorit će Damir Uzunović i Goran Samardžić.

Nakon što je krajem 2015. u Buybookovoj biblioteci Memorija izašla knjiga dugo iščekivanih, pripremanih i odabranih kolumni Abdulaha Sidrana, pod nazivom Oranje mora, dopunjeno i izmijenjeno izdanje ovih polemičkih tekstova o burama na domaćoj kulturnoj i političkoj sceni, u prodaji je od 25. 5. 2016. 

“Sidran je poseban i vanvremeni duh, zaštitno ime za Sarajevo i mnogo šta u njemu. I oni što ga ne vole, a takva je zadnja moda, ne mogu se otarasiti njegovog žiga. Nadam se da se takva duša seli iz osobe u osobu i ne umire s onim koji je trenutno nosi. To bi bilo pošteno. Velike duše traže da se provuku kroz razne kalupe jer im je jedan malo, a i kroz razne knjige, ako je čovjek po duši pisac a Sidran je uvijek i iznad svega to.

Fenomenalna je i neponovljiva mješavina lucidnosti, humora, očaja i brižnosti koja kipi iz ovih Sidranovih zapisa, nekad dužih, nekad kraćih, al’ nikad dosadnih i praznih. Zašto sve na šta Sidran obrati pažnju postaje zanimljivo otkrićete u ovoj njegovoj posljednjoj knjizi.“

Goran Samardžić

 

Oranje mora može se naći u prodaji u Buybookovim knjižarama i knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem Buybookovog web shopa www.buybook.ba po cijeni od 20,00 KM. Knjiga će na promociji biti dostupna po promotivnoj cijeni.

pozivnica-Sidran_web

tačno.net
Autor/ica 26.5.2016. u 09:47