PRVA PREMIJERA SCENE MESS U 2016. GODINI U NEDJELJU 31. JANUARA

tačno.net
Autor/ica 26.1.2016. u 17:00

PRVA PREMIJERA SCENE MESS U 2016. GODINI U NEDJELJU 31. JANUARA

Tim predstave “What is Europe?“ koji čine András Urbán, László Végel, Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić, Amar Čustović, Bojana Vidosavljević, Lejla Hodžić, Irena Popović, Zulfikar Filandra i Jasmina Koluh prolazi kroz posljednje pripreme i probe za premijeru koja će se održati u nedjelju, 31. januara u Domu Oružanih snaga BiH sa početkom u 20 sati. Ulaznice za predstavu kupiti se mogu u direkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS po cijeni od 10 KM, a rezervacije je moguće izvršiti pozivom na broj 033 216 272. Prihodi od prodatih ulaznica za sva igranja predstave direkcija Scene MESS će uplatiti porodicama poginulih vojnika Oružanih snaga BiH u terorističkom aktu.

Naglašavajući da je proces rada na predstavi jako intenzivan, glumica Mirna Kreso, istakla je da se priča predstave na svojevrstan način bavi gubitkom identiteta građana. “Zaista uživam u našim probama koje nisu klasične i koje nam kroz improvizacije omogućavaju da ispoljimo svoju kreativnost. Težnja prema Evropi i tome da te neko prihvati kroz rad na predstavi postaje jako upitna, a razmišljajući o ovoj temi čovjek se zapita šta i kako dalje“, navela je Kreso te dodala da se kroz čitanje eseja László Végela dosta približila temi Evrope i Jugoslavije.

Predstava se bavi mišlju kojom se bavimo svi i javno i privatno. Ne znam da li ćemo dati odgovore koje neko želi da čuje, ali sam sigurna da će se svako pronaći u ovoj temi“, dodala je Kreso.

Reprizna igranja predstave održat će se također u Domu Oružanih snaga BiH 1. i 2. februara u istim terminima. Partner projekta je Narodno pozorište Sarajevo, a realizaciju predstave su posebno podržali i Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, ART HUB-Centar umjetnosti, Centar za kulturu Sarajevo, Dom oružanih snaga BiH, Multimedia i Pal-e AV Systems.

tačno.net
Autor/ica 26.1.2016. u 17:00