Publika srdačnim pljeskom ispratila izvođače predstave “Kompleks Ristić”

tačno.net
Autor/ica 28.10.2015. u 14:48

Publika srdačnim pljeskom ispratila izvođače predstave “Kompleks Ristić”

Reakcije na predstavu su, posebice u Beogradu, bile podijeljene, pa su jedni kraj predstave dočekali u suzama, dok su drugi odbili pljeskati

Predstava »Kompleks Ristić« Olivera Frljića večeras je premijerno izvedena u Rijeci, na sceni »Zajc na Sušaku«. Riječ je o koprodukciji riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane, beogradskog festivala BITEF i makedonskog festivala MOT, a već je imala premijere u Beogradu na 49. festivalu BITEF, u Skoplju na 40. Festivalu MOT i u Slovenskom mladinskom gledališču. Reakcije na predstavu su, posebice u Beogradu, bile podijeljene, pa su jedni kraj predstave dočekali u suzama, dok su drugi odbili pljeskati. Za razliku od beogradske, riječka publika srdačnim je pljeskom ispratila izvođače predstave.

Asistentica redatelja je Barbara Babačić, scenografi Oliver Frljić i Dalibor Laginja, a kostimografkinje Sandra Dekanić i Slavica Janošević. Dramaturgiju potpisuju Goranj Injac i Tomaž Toporišič. Oblikovatelj svjetla je David Cvelbar, a oblikovatelj zvuka Silvo Zupančič. Izbor glazbe napravio je Oliver Frljić.

Kim Cuculić, Novi list

tačno.net
Autor/ica 28.10.2015. u 14:48