Rundek Cargo Trio: Mostovi spajaju ljude

tačno.net
Autor/ica 13.8.2015. u 15:06

Rundek Cargo Trio: Mostovi spajaju ljude

Na današnjoj press konferenciji na Ajfelovom mostu u Sarajevu, sasvim neuobičajeno, predstavljen je novi album “Mostovi” grupe Rundek Cargo Trio. Mini koncertom predstavili su tri nove pjesme i najavili početak koncertne turneju u četiri bh. grada – Mostar, Sarajevo, Travnik i Zenica.

IMG_4297

Prema riječima Duce Vranića multi-instrumentaliste benda album “Mostovi” predstavlja ideju i potrebu povezivanja ljudi koji mogu biti obale. Radi se o nevidljivom mostu koji uspostavlja vezu među ljudima.

Koncertna promocija novog albuma ‘Mostovi’ Darka Rundeka i Cargo Trija posvećena je projektu “Muzička soba” Doma za nezbrinutu djecu na Bjelavama, a sav prihod od prodaje ulaznica biti će usmjeren za pomoć mladim kreativcima te podršci kulturnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Saudin Đurević Direktor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu zahvalio se Rundeku na ovom humanitarnom gestu.

Ljetnji dio turneje simbolično započinje u Mostaru 14. augusta, nastavlja se u Sarajevu (19. augusta), a za septembar su planirani, ponovno u suradnji sa kulturnim institucijama, koncert u Travniku 25. septembra – tvrđava Stari grad i Zenici 26. septembra čime će biti otvorena 66. koncertna sezona u Bosanskom narodnom pozorištu.

IMG_4286

tačno.net
Autor/ica 13.8.2015. u 15:06