U Mostaru upriličena promocija knjige “Od Ivana do Azize” autora Ahmeda Burića

tačno.net
Autor/ica 27.4.2016. u 12:01

U Mostaru upriličena promocija knjige “Od Ivana do Azize” autora Ahmeda Burića

Knjiga “Od Ivana do Azize” objavljena 2015. godine u izdanju Izdavačke kuće “University Press” predstavljena je sinoć pred mostarskom publikom u kongresnoj dvorani hotela Bristol. Promociju knjige organizirao je Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net, a govornici uz autora Ahmeda Burića bili su i višestruko nagrađivani esejista i pjesnik Senadin Musabegović, povjesničar Dragan Markovina, izdavač Dragan S. Marković; a promocijom ove knjige koja je naišla na velik interes kod publike moderirao je Nikola Vučić, novinar i voditelj na Federalnoj televiziji. 

Istaknuto je, između ostaloga, kako ova knjiga Ahmeda Burića, koja obuhvata najzanimljivije kolumne tog bosanskohercrgovačkoga književnika, kolumniste predstavlja “nešto najvažnije što ima ovaj književni i medijski prostor jer takva autentičnost rukopisa i stila predstavlja oduševljava na svim razinama. Takav maštovit, svjež, intelektualan, a jednostavan i itekako društveno-angažiran jezični izraz uveliko govori o pozicijama i sustavu vrijednosti koje autor zauzima beskompromisno”.

Ranije je profesor Nerzuk Ćurak kazao “kako su autorove kolumne vrlo precizne – kao povezane slike koje tvore jedinstveni prostorno-vremenski kontinuum; na kraju kolumne, gotovo uvijek, je uspješna poenta koja povezuje gradivo i potvrđuje da te kolumne nisu tek puke impresije nego znalačka figura pluralne interpretacije nekog mikrosvijeta”.

Knjiga se u Mostaru može nabaviti u knjižari Ziral i Mutevelić.

tačno.net
Autor/ica 27.4.2016. u 12:01