Za intendanta jednoglasno predložen Oliver Frljić

tačno.net
Autor/ica 17.4.2014. u 13:27

Za intendanta jednoglasno predložen Oliver Frljić

Prijedlog Kazališnog vijeća bit će proslijeđen Gradu Rijeci, a onda je na Gradskom vijeću da prihvati ili odbije predloženog kandidata

Rijeka – Jednoglasnom odlukom Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca, redatelj Oliver Frljić predložen je za novog intendanta riječkog kazališta.

Tako je odlučilo Kazališno vijeće u sastavu Elvio Baccarini (predsjednik), Diana Grgurić, Nenad Šegvić, Željko Pichler i Boris Blidar.

Drugi kandidat koji se prijavio na natječaj za intendanta je glumac Edvin Liverić.

Nakon dužeg vijećanja, program Olivera Frljića ipak je ocijenjen boljim, o čemu Elvio Baccarini kaže:

– Trebalo nam je malo više vremena da proučimo oba programa, koji su po našem mišljenju oba vrlo kvalitetni. Dali smo si vremena jer smo zaključili da oboje kandidata zaslužuje ozbiljno razmatranje. Na kraju smo se jednoglasno opredijelili za program Olivera Frljića. Smatramo da je njegov program vrlo dinamičan, repertoarno inovativan, naročito u segmentu opere, a Frljić je razradio i edukativne aspekte kazališta. Naglasak je i na međunarodnoj suradnji te okrenutosti EU fondovima, a raduje me što su oba kandidata u obzir uzela i kandidaturu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture – osvrnuo se Baccarini.

Prijedlog Kazališnog vijeća bit će proslijeđen Gradu Rijeci, a onda je na Gradskom vijeću da prihvati ili odbije predloženog kandidata.

Kim Cuculić, Novi list

tačno.net
Autor/ica 17.4.2014. u 13:27