ZAGREBAČKA PROMOCIJA KNJIGE “HUMANIZAM ZA DJECU”

tačno.net
Autor/ica 27.2.2015. u 10:35

Izdvajamo

  • Knjiga “Humanizam za djecu” upoznaje djecu s humanističkim vrijednostima potičući djecu na sumnju, shodno tome na istraživanje i kritičko propitivanje postojećeg i ohrabrujući ih da imaju povjerenje u vlastiti razum. Djecu se također upoznaje s feminističkom misli i borbom i naslijeđem boraca za ljudska prava čime im se razvija osjećaj suosjećanja i solidarnosti za potrebe i prava drugih, posebice obespravljenih članova društva. Ona potiče suživot u različitosti – prihvaćanjem drugih iako drugačijih.

Povezani članci

ZAGREBAČKA PROMOCIJA KNJIGE “HUMANIZAM ZA DJECU”

Centar za građansku hrabrost organizira zagrebačko predstavljanje knjige “HUMANIZAM ZA DJECU” autorice Nade Topić Peratović u petak, 27. veljače, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, s početkom u 18 sati.

Knjigu će predstaviti:

Prof. dr. sc. Esad Bajtal, filozof, sociolog, psiholog i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine;

Prof. Rada Borić, lingvistica, feministkinja i izvršna direktorica Centra za ženske studije;

Ivana Kekin, dr. med. i članica Centra za građansku hrabrost;

Prof. dr. sc. Pavel Gregorić, filozof;

Oliver Frljić, redatelj i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci

humanizam za djecu

Knjiga “Humanizam za djecu” upoznaje djecu s humanističkim vrijednostima potičući djecu na sumnju, shodno tome na istraživanje i kritičko propitivanje postojećeg i ohrabrujući ih da imaju povjerenje u vlastiti razum. Djecu se također upoznaje s feminističkom misli i borbom i naslijeđem boraca za ljudska prava čime im se razvija osjećaj suosjećanja i solidarnosti za potrebe i prava drugih, posebice obespravljenih članova društva. Ona potiče suživot u različitosti – prihvaćanjem drugih iako drugačijih.

U okviru predstavljanja nudit će se mogućnost kupnje knjige po prigodnoj cijeni, a bit će dostupne i informacije o aktivnostima feminističke i slobodnomisliteljske udruge Centar za građansku hrabrost.

tačno.net
Autor/ica 27.2.2015. u 10:35