Koncert turske tradicionalne muzike u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 5.2.2015. u 13:20

Koncert turske tradicionalne muzike u Mostaru

U nedjelju, 08.02.2015. godine u dvorani Narodnog pozorišta u Mostaru sa početkom u 19:00 časova biti će upriličen koncert tradicionalne turske muzike u izvedbi orkestra narodne muzike Kazakistan SAZGEN SAZY.

Očekujemo da će ovoj manifestaciji, koja će pokazati svo kulturno bogatstvo zemalja koje se protežu od Azerbejdžana do Balkana, prisustvovati hiljade ljubitelja umjetnosti u Mostaru, Goraždu i Sarajevu.

Ovaj orkestar narodne muzike, osnovan 1981. godine u Kazahstanu, čija popularnost prelazi granice svoje postojbine, zajedno sa turskim umjetnicima bez premca, povest će koncertnu publiku na nezaboravno putovanje kroz zemlje turskog svijeta.

Na koncertima koji će biti upriličeni u Mostaru, Goraždu i Sarajevu, moćne glasove izvođača narodnih pjesama pratit će orkestar Sazgen Sazı. Plesne tačke, koje uz solo izvedbe čine sastavni dio ovog programa, bit će realizovane uz podršku organizacije TÜRKSOY, agencije TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Općine Keçiören, Ambasade Republike Turske i Ureda za promociju kulture.

Ulaz za ovaj događaj se neće naplaćivati.

S obzirom na veliki broj zvanica i pokazano interesovanje za koncert, publiku koja zbog popunjenosti kapaciteta ipak ne bude mogla ući molimo za razumijevanje.

Napomena: Dodatne informacije o koncertu u Mostaru možete pronaći putem sljedećeg linka:

https://www.facebook.com/yeemostar?fref=ts

tačno.net
Autor/ica 5.2.2015. u 13:20