Brutovi i trutovi

Čedomir Petrović
Autor 1.11.2016. u 14:34

Izdvajamo

  • Korupcija, tajkuni, kriminal i sprega s političarima. Mora se zaustaviti igra ruleta u kojoj tajkuni pre izbora stavljaju uloge na sva polja, odnosno stranke, i uvek dobijaju. Da li su to, veoma isplativi javni poslovi, raspisani tenderi sa pobednikom koji se unapred zna, izbegavanje plaćanja poreza, kupovina i promena namene skupih zemljišta ... Čega sve tu nema.

Povezani članci

Brutovi i trutovi

 

                                       “Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu,
                                  a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada.
                  I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće”
                                                                                                                      Tvrđava
Mehmed Meša Selimović

Srpski narod je poznat po tome da uvek zbija šale i kada su situacije kranje  ozbiljne, ali samo kad je neko drugi u pitanju. Kada se o njihovom dupetu  radi, odmah počnu da kukaju. Pitaće vas, s koje ste televizije i kada im kažete, ni s jedne, snimam privatno, oteraće vas u materinu i reći – Iskuka se ja za džabe. Begaj bre odavde. Nemo me zamajavaš. Sad će dođu ovi s državnu televiziju i ove ostale. Mora mnogo da kukam i zapevam, da izvučem neki dinar …

U ovim trenucima, bilo bi dobro da ceo narod bude uz predsednika Vlade Aleksandra Vučića. To nam nalaže moralni kodeks građanki i građana ove zemlje, za koji verujem da još uvek stanuje kod nas. Na taj način branimo i instituciju Vlade Srbije i njenog predsednika. Nije samo u pitanju život premijera, u pitanju je i novi početak života ove zemlje. Manimo sada prvu i drugu i ko zna koliko još Srbija. Svaki Srbin ima svoju Srbiju u glavi. Sedam miliona Srbija, predsednika države, Vlade, ko zna koliko miliona ministara. Ko će Srbinu udovoljiti.

Uspeva Vučić u nečemu što niko nije verovao, pa ni on sam. Svaki novi dan i svako otvaranje novih radnih mesta, briše po jedan loš dan iz njegove prošlosti. Približio se danu, kada će iskupiti sve svoje grehe.

Samo slepa mržnja može da ne vidi šta taj čovek radi za ovu zemlju i narod, koji u mnogome to ne zaslužuje. Ukoliko se nešto dogodi premijeru Srbije, svima mora biti jasno da će stanje u državi biti neuporedivo teže nego nakon odlaska Zorana Đinđića. Onda su bile samo naznake a danas su to jasni obrisi zemlje koja se izvlači iz ponora i ne može samo jedan da drži konopac a drugima da se znoje samo jezici.

Srbija će opet postati zemlja ubica premijera. Obustaviće se svako strano ulaganje. Neće ni početi pregovori s kinezima oko kupovine RTB Bor. Njegove ogromne gubitke plaćaće i dalje narod Srbije, kao i sve ostale mnogobrojne gubitaše. Doći će do prekida usaglašavanja oko otvaranja poglavlja i našeg ulaska u Evropsku uniju, koje je ionako na naprslim staklenim nogama. I ono malo stvorenih krhkih odnosa sa susedima, prekinuće se. Kog će lutana postaviti na Vučićevo mesto? Ko će mu pokretati noge, ruke i glavu, vodeći ga lutkarskim koncima iz mraka? Koliko će ih biti? Više njih? I zaplešće im se ruke, i svađaće se, a lutak i Srbija zapleteni u mrežu izdajnika i plaćenika, tonu će do mesta na kome je bila kad je došao Vučić na vlast.

I gde smo bili, šta smo radili? Koliko smo izgubili a koliko dobili? Gde ćemo sada i kuda? S kim i kako? Hoće li vojska zavesti red? Ko je bio u Grčkoj, zna kako to funkcioniše.

Iza ove zločinačke namere stoje oni koji su protivnici unutrašnje i spoljne politike koju vodi premijer. Unutrašnja su, borba protiv kriminalaca i Kosovo. Baš ovim redom, jer je ovom narodu, čija većina nikad nije sišla do Kosova, a pogotovo sada, stalo do njega i onih malobrojnih srba koji su još ostali dole, koliko do lanjskog snega.

Potencijalni kandidati za organizovanje mogućeg atentata, mogu biti isti oni koji su ubili pre trinaest godina Zorana Đinđića. Nijedna vlast do sada, pa ni ova sadašnja, nije ispoljila neku veću zainteresovanost za otkrivanje nalogodavaca likvidacije premijera, a motiv ostaje i opstaje.

Korupcija, tajkuni, kriminal i sprega s političarima. Mora se zaustaviti igra ruleta u kojoj tajkuni pre izbora stavljaju uloge na sva polja, odnosno stranke, i uvek dobijaju. Da li su to, veoma isplativi javni poslovi, raspisani tenderi sa pobednikom koji se unapred zna, izbegavanje plaćanja poreza, kupovina i promena namene skupih zemljišta … Čega sve tu nema.

Ako je Aleksandar Vučić krenuo u borbu protiv “njih”, krenuo je mnogo teškim, i mnogo opasnim putem, ali jedinim vrednim. Ne želi da kaže, suviše je ponosan, ali sam siguran da bi mu javna podrška i pomoć naroda značila mnogo. Ostavimo sada i zakopajmo, kao Indijanci nekada ratne sekire, razlike svih onih Srbija koje stoje između nas. Sad je gusto. Sad je teško. Sada može da se uruši sve a ne samo Savamala.

Zašto bi neko želeo da nestane Aleksandar Vučić? Oni koji se plaše kazne, koja ih je uvek obilazila, potplaćivanjem sudstva i političara. Oni koji bi okrenuli Srbiju u suprotnom smeru od prirodnog. Oni koji bi vratili bivše. Ima tu i onih najbližih i bliskih Vučiću. I Brutova i trutova.

Svalilo se na Vučića i nebo i zemlja, i drvlje i kamenje. Pored ovih koji ga izjedaju iznutra, tu su i ovi veliki koji vode svet. Biju se i pljuju preko nas i sve to pada na nas. Ima i među njima onih kojima smeta Vučić. Smeta i SAD i Rusiji i mnogima u Evropi. Potrebna mu je velika energija i snaga da izvede Srbiju iz Minosovog i Minotaurovog lavirinta.

Plaćaju ovi spolja. Ne žale prljavi i krvavi novac a i ovi ovde nisu gadljivi.  Malo ih je u ovoj zemlji koji su imuni da prodaju dušu đavolu. Među njima ima i onih koji se ubiše udarajući po glavi i grudima, vičući da su Srbi. Ne mogu da uvere ni sebe a kamoli druge.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravio je u Jajincima, pre mesec dana i održao govor povodom obeležavanja dana stradalih za vreme Drugog svetskog rata. Možda je to opasno oružje bilo namenjeno njemu, ali je nešto iskrslo i nije se ostvario plan atentatora. Možda …

Čedomir Petrović
Autor 1.11.2016. u 14:34