52 medalje za ritmičarke KRSG „Olimpika“

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 13:09

52 medalje za ritmičarke KRSG „Olimpika“

U protekla  dva vikenda KRSG „Olimpik“ osvojio 52 medalje na Međunarodnim turnirima ritmičke gimnastike „Ševala Mujić – 2015“ – Vogošća i na Međunarodnom turniru „Salinas cup – 2015.„ – Tuzla. Na ova dva takmičenje klub Olimpik se predstavio sa oko 65 takmičarki koje su se takmičile u grupnim i indivindualnim vježbama osvojivši 43 zlatne medalje, 4 srebrene i 5 bronzanih medalja.

U grupnim vježbama zlatne medalje osvojile su: Agović  Amna, Trogrlić Anja, Hebibović Iman, Borovac Bekaj Hened, Litrić Sara, Cvetković Helena, Djana Nadža, Fejzić Farah, Ajanović Azra, Bajraktarević Sajra, Jošilo Teona, Hebibović Saira, Mujačić Esma, Andrić Marija, Pašalić Sarah, Festa Asja, Elezović Džana, Begić Sarah, Borovac Bekaj Amani, Chikha Iman i Mujačić Ajša.

U grupnim vježbama srebrene medalje osvojile su: Elezović Džana, Begić Sarah, Borovac Bekaj Amani, Mujačić Ajša i Chikha Iman.

U indivindualnom takmičenju medalje su osvojile sljedeće takmičarke:

Zlato: Hodžić Amila, Meholjić Ena i Mujačić Esma

Srebro: Hebibović Saira, Mujačić Esma, Muminović Dea, Malešević Sara i Kadrić Azra

Bronza: Hebibović Iman, Begić Sarah, Kadrić Azra, Pašalić Sarah, Cvetković Helena, Mujačić Esma, Muminović Dea i Hodžić Amila

Glavna trenerica Hidajeta Glavinić zahvaljuje se pomoćnim trenericama Zagorac Merimi, Demirović Amni i Hodžić Amili  koje su dale svoj doprinos u ostvarenju dobrih rezultata za takmičarke Olimpika.

U narednom periodu takmičarke će se pripremati za naredna takmičenja kao i za „Olimpik Cup –  2016.“ koji će se održati  12. i 13. marta 2016. godine.

Početkom mjeseca oktobra 2015. godine KRSG “Olimpik“ će početi is sa besplatnom školom ritmičke gimnastike za sve djevojčice sa područja općine Novi Grad. Najuspješnije polaznice škole imat će priliku i da se predstave na Međunarodnom turniru „Olimpik Cup –  2016.“  koji će se održati  12. i 13. marta 2016. godine.

Početkom mjeseca oktobra u saradnji sa Gimnastičkim savezom Kantona Sarajevo realizovat će se i izbor najperspektivnijih ritmičarki Kantona Sarajevo koje će raditi po posebnom programu pripremajući se za Međunarodna takmičenja. Godišta koja će biti obuhvaćena ovim programom su: 2007., 2006., 2005., 2004. i 2003.

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 13:09