Abidal: Alves je moj brat, htio mi je dati dio svoje jetre!

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 19:47

Abidal: Alves je moj brat, htio mi je dati dio svoje jetre!

Govoreći za “Catalunya Ràdio” sinoć, bivši lijevi bek FC Barcelone, koji je ostao u srcima navijača Barçe, Eric Abidal dao je nekoliko zanimljivih izjava. Svakako, najznačanija je ona u kojoj je rekao da mu je njegov bivši saigrač Dani Alves bio spreman dati dio svoje jetre.

Nakon što se uspješno oporavio od operacije presađivanja jetre, koju mu je donirao njegov rođak, Abidal sada nastupu za Monaco, ekipu koja se nalazi na čelu francuskog prvenstva. S obzirom da nije bilo moguće da mu pomogne na taj način, Alves je u ovoj sezoni odlučio na leđima nositi broj 22, kojeg je ranije nosio Francuz.

“Alves mi je htio dati dio svoje jetre, ali to nisam mogao prihvatiti. Ponudu sam odbio iz razloga što sam znao da bi, nakon operacije, nastavak njegove karijere bio pod velikim upitnikom”, rekao je Abi, a zatim dodao: “Naša priča nikada nije bila vezana samo za travnjak i Alves to zna. I ja isto. Mi smo prijatelji i pričamo o svemu. Također, želio me je podržati na taj način, što se ne zaboravlja. Osim toga, Dani je zaista sjajna osoba. Bio je moj komšija, a njegova bivša supruga i moja supruga su bile u odličnim odnosima.”

Što se tiče navoda da mu FC Barcelona nije isplaćivala platu dok je bio bolestan, Abidal je sve, još jednom, odlučno demantovao i potvrdio da s ljudima u Barçi ima sjajan odnos. “Nemam problema s Barcelonom. Sve što je je Barça rekla je istina, a isto vrijedi i za ono što sam ja izrekao. Ne postoje nikakvi problemi. Ni s predsjednikom Rosellom ni sa sportskim direktorom Andonijem Zubizarretom, kao ni s Vilanovom. Sve je u redu. U Kataloniju ću se vratiti s osmjehom na licu kojeg sam imao dok sam boravio tamo”, rekao je Francuz.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 19:47