Australian Open: Venus Williams postala najstarija finalistica

tačno.net
Autor/ica 26.1.2017. u 09:59

Australian Open: Venus Williams postala najstarija finalistica

Vandeweghe je počela nešto više griješiti, a posebno skupe bile su pogreške kad je stvarala prilike za ‘break’. Imala ih je sedam u drugom i još dvije u trećem setu, ali nakon početnog gema u meču, više ni jednom nije uspjela slomiti servis Venus Williams. Na drugoj strani, 36-godišnja sedmorostruka Grand Slam pobjednica uspjela je po dvaput u drugom i trećem setu oduzeti servis Vandeweghe i tako doći do svog 15. finala na Grand Slam turnirima, a drugog u Melbourne Parku.

Prvi put je Venus u finalu Australian Opena igrala 2003. godine, kad ju je u dvoboju za naslov pobijedila njezina godinu dana mlađa sestra Serena. Vremenski razmak od 14 godina između dva pojedinačna finala, najduži je u povijesti Australian Opena za jednu teniserku.

U subotnjem finalu, koje će bez obzira na pobjednicu, biti dvoboj za Grand Slam naslov dvije najstarije teniserke u Open eri, Venus čeka ili 35-godišnju mlađu sestru Serenu, ili 34-godišnju Mirjanu Lučić-Baroni, prvu hrvatsku polufinalisticu na Australian Openu.

Australian Open – polufinale

Teniserke:

Venus Williams (SAD/13) – CoCo Vandeweghe (SAD) 6-7 (3), 6-2, 6-3

tačno.net
Autor/ica 26.1.2017. u 09:59