Barcelona će biti izbačena iz Primere?

tačno.net
Autor/ica 1.8.2014. u 09:40

Barcelona će biti izbačena iz Primere?

Barceloni je, poslije sve jačih separatističkih pokliča na stadionu “Camp Nou”, poslata poruka da neće moći da igra u Primeri ako Katalonija postane samostalna.

Barcelona je tradicionalno bila katalonski klub, za razliku od Espanyola. Na njenim utakmicama već dugo, a u posljednje vrijeme sve češće i sve glasnije, zagovara se separatizam, odnosno ideja nezavisne Katalonije. Međutim, ako dođe do odvajanja ove pokrajine od “Castille”, “Barca” neće moći da se takmiči u Primeri, bar ne pod ovakvim okolnostima. Ovo je u četvrtak jasno poručio predsjednik Fudbalskog saveza Španije Javier Tebas. On je istakao da, prema propisima, španska fudbalska liga ne može da uključi tim iz strane zemlje da se takmiči i da bi postojala tanka mogućnost da se to sprovede u djelo samo ukoliko bi Španija i Katalonija potpisale sporazum da vrate “Barsu” u Primeru, prenose “Nezavisne novine”.

“Prvo, ne volim da govorim o nemogućim stvarima jer će Katalonija zauvijek biti Španija”, rekao je Tebas za španski “As”, list iz Madrida, okrenut Realu i Atleticu, i dodao:

“I uopće nisam zabrinut zbog Barcelone, već zbog Nastica, Girone, Espanyola, Llagostere, Sabadella i ostalih malih klubova. Njih bi otcjepljenje mnogo više pogodilo. Ako bi zakoni, pravila, propisi ostali isti, oni ne bi mogli da se takmiče u našoj ligi”.

Dodao je da postoji šansa za promjenu zakona, navodeći primjer Andore.

“Morali bismo da mijenjamo zakone, pravila… Andora, recimo, učestvuje u našim takmičenjima jer su odnosi naše dvije države takvi da to omogućavaju”, objasnio je Tebas.

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 1.8.2014. u 09:40