Barsini vanzemaljci na korak do naslova

Barcelona ima sve veće i sve ljepše izglede da obrani naslov.

Više od igre imala je Realova nogometna momčad na Riazoru u utakmici 25. kola španjolske Primere, međutim, iz susreta protiv Deportiva ostat će zapisan samo jedan bod nakon remija bez golova.

Kontrola lopte, konstantan pritisak i bolja igra nisu ništa dobroga donijeli Realu na gostovanju kod Deportiva koji je, koncentrirajući se na čuvanje vlastite mreže, zadržao sastav Josea Mourinha odigravši s njime 0-0.

Sve to znači i da je Real, za kojega su vratnice uzdrmali Emmanuel Adebayor i Cristiano Ronaldo, a Karim Benzema promašio i s metra udaljenosti, sada na sedam bodova zaostatka od vodeće Barcelone koja ima sve veće i sve ljepše izglede da obrani naslov.

Barcelona je i bez Xavija Hernandeza odradila lakši trening na gostovanju kod Mallorce i zabilježila novu pobjedu.

Kao i obično, raspoložen je bio napadački tercet branitelja naslova španjolskih prvaka pa je Lionel Messi glavom preko Aouatea otvorio put prema slavlju svojim 26. ligaškim golom sezone. Zabio ga je u 37. minuti i tim se rezultatom otišlo na odmor.

David Villa je u 56. iskoristio sjajan dugi pas Sergija Busquetsa i mirno postigao svoj 17. prvenstveni pogodak sezone, da bi priču, u 66. minuti ogleda, zaključio Pedro čiji se udarac s vrha šesnaesterca odbio od Nsuea i prevario domaćeg vratara. Pedru je gol bio trinaesti ligaški, što će reći da je Barcelonin udarni tercet od 76 postignutih pogodaka “katalonskoga ponosa” potpisao njih čak 56.

Usporedbe radi, Real Madrid, s odigranom utakmicom manje druga najefikasnija momčad lige, na kontu ih ima 55.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI