Baždarević jedan od kandidata za preuzimanje Marseillea

tačno.net
Autor/ica 12.8.2015. u 11:14

Baždarević jedan od kandidata za preuzimanje Marseillea

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, jedan je od kandidata za preuzimanje francuskog velikana Marseillea.

Tim s Velodromea je nedavno otpustio argentinskog trenera Marcela Bielsu, a sada se traži njegov nasljednik na klupi slavnog francuskog tima. Na listi želja rukovodstva ovog kluba nalazi se nekoliko vrhunskih trenerskih imena, među kojima je i ime selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Francuski mediji tvrde kako je bh. selektor jedan od kandidata za klupu ovog tima, a pored njega spominju se Belgijanac Eric Gerets, zatim Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti i Walter Mazzarri.

Ipak, teško je vjerovati da bi Baždarević prihvatio ponudu Marseillea. On je potpuno posvećen radu s reprezentacijom BiH, koju želi odvesti na Evropsko prvenstvo naredne godine. Baždarević je u trenerskoj karijeri vodio nekoliko ekipa. Počeo je kao pomoćnik u Sochauxu, gdje je kasnije radio i kao prvi trener, a vodio je još Istres, Etoile, Grenoble i u dva navrata Al-Wakrah.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 12.8.2015. u 11:14