Benfica i Lyon ubjedljivi, Juve kiksao protiv Fiorentine

tačno.net
Autor/ica 14.3.2014. u 08:30

Benfica i Lyon ubjedljivi, Juve kiksao protiv Fiorentine

Odigrano je i preostalih pet susreta u okviru osmine finala Evropa lige.

U gradskom derbiju Betis je kao gost savladao Sevillu. Poveli su gosti preko Lea Baptistaa u 15. minuti a asistent je bio Juan Fran.

Konačan rezultat je postavio rezervista Sevilla u 77. minuti meča, a asistenciju večeras najboljeg na terenu strijelca prvog pogotka Baptistaa.

Benfica je u Londonu sa ubjedljivih 1:3 savladala Tottenham i tako jednom nogom prošla u četvrtfinale. U 30. minuti Rodrigo na asistenciju Amorima donosi vodstvo timu iz Lisabona.

U durgom poluvremenu viđena su tri gola. Prvo u 58. kapiten Luisao donosi vodstvo Benfici od 2:0 a ponovo je Amorim bio strijelac. Nadu za Tottenhem donio je Erksen  golom u 64. minuti.

Konačnih 1:3 postavlja Luisao svojim drugim golom na meču. Prethodno mu je asistirao Garay.

Juventus i Fiorentina su remizirali u Torinu konačan rezultat bio je 1:1. Domaći su poveli golom Vidala u trećoj minuti, a izjednačenje i povoljan rezultat pred revanš Violama donio je Mario Gomez nakon sjajne asistencije Iličića.

Lyon je sa 4:1 savladao Viktoriju Plzen. Za Lavove su pogađali, Fofana u 12. i 70., Lacazette u 53. i Mvuemba u 61. minuti, dok je jedini gol za ekipu koja je izbacila našeg Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka postigao Horava u trećoj minuti.

Alkmar je sa minimalnih 1:0 savladao Anzhi, a strijelac je bio Johannsson iz penala u 31. minuti.

Rezultati:

Tottenham – Benfica 1:3

Juventus – Fiorentina 1:1

Alkmar
 – Anzhi 1:0

Sevilla – Betis 0:2

Lyon – Viktorija Plzen 4:1

scsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 14.3.2014. u 08:30