Bez pogotka: Povratak Begovića, devet Zmajeva odigralo po 90 minuta

tačno.net
Autor/ica 27.1.2014. u 11:24

Bez pogotka: Povratak Begovića, devet Zmajeva odigralo po 90 minuta

U većini šampionata u Evropi su nastavljena nacionalna prvenstva, pa su u akciji bili i fudbalski reprezentativci BiH.

Neki su igrali, neki pauzirali. Niko se nije upisao u listu strijelaca, a na gol se nakon dužeg vremena vratio Asmir Begović. Devet Zmajeva je odigralo po 90 minuta. Hajrović još uvijek čeka debi za Galatu, raduje dobra forma Džeke, Višće, Zukanovića, Bičakčića…

Zmajevi za vikend

Asmir Begović (Stoke): Prvi čuvar mreže bh.tima i Stokea se vratio na gol nakon što je pauzirao zbog loma prsta. Begović se vratio na gol u meču FA Cupa protiv Chelseaja, a njegov tim je poražen sa 1:0. Uprkos tome što je primio gol (majstorski pogodio Oscar) Begović je u nekoliko navrata sjajno reagirao, pa se može reći da je imao uspješan povratak.

Jasmin Fejzić (Aalen): U Drugoj ligi Njemačke još uvijek traje pauza.

Ervin Zukanović (Gent): Zukanović je odigrao veoma dobro cijeli meč u pobjedi svog Genta nad Genkom u gostima od 2:1.

Ermin Bičakčić (Braunschweig): Braunschweig je došao do važnog boda u Bremenu, a Bičakčić je odradio sjajan posao u odbrani. Završilo je 0:0, a Zmaj je odigrao cijeli susret.

Sead Kolašinac (Schalke): Schalke je protutnjao kroz Hamburg, a veoma dobar nastup imao je i Kolašinac, koji je u pobjedi 4:0 odigrao 90 minuta na lijevoj strani.

Emir Spahić (Bayer): Kapiten Zmajeva nije bio u konkurenciji za susret protiv Freiburga. Apotekari su poraženi sa 3:2.

Ognjen Vranješ (Elazigspor): Vranješ je konačno pronašao novi klub. Potpisao je za Elazigspor i nije bio u konkurenciji za susret protiv Akhisara.

Sejad Salihović (Hoffenheim): Hoffenheim je teško stradao u Nurnbergu, a Salihović nije bio u konkurenciji zbog povrede.

Toni Šunjić (Zorya): U šampionatu Ukrajine je i dalje pauza.

Zoran Kvržić (Rijeka): U Hrvatskoj nije nastavljeno prvenstvo.

Mensur Mujdža (Freiburg): Mujdža se vratio u prvi tim Freiburga koji je savladao Bayer sa 3:2. Mujdža je odigrao cijeli susret, a igrao je na svojoj standarnoj desnoj strani.

Avdija Vršajević (Hajduk): Vršajević se nalazi na pripremama Hajduka, s obzirom da prvenstvo u Hrvatskoj još nije počelo.

Senad Lulić (Lazio): Lulić nije igrao veliki derbi protiv Juventusa, jer je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Edin Višća (Istanbul BB): U derbiju kola Istanbul je remizirao protiv Ankarespor. Edin Višća je pružio još jednu dobru partiju na poziciji desnog beka odigravši kompletan meč, nekadašnji fudbaler Željezničara je u 83. minuti je nakon intervencije golmana Bahadira spasio čist gol.

Miralem Pjanić (Roma): Roma je slavila u Veroni sa 3:1, a Pjanić je meč počeo sa klupe. U igru je ušao u 60.minuti umjesto Nainggolana.

Adnan Zahirović (Bochum): Druga liga u Njemačkoj još nije počela.

Senijad Ibričić (Kayseri Erciyesspor): Ibričić nije bio u konkurenciji za susret protiv Antalyespor koja je slavila 3:1.

Zvjezdan Misimović (Guizhou): Misimović je još na odmoru, a narednu utakmicu Guizhou igra narednog mjeseca.

Izet Hajrović (Galatasaray): Hajrović još uvijek čeka zvaničan debi za Galatu. Novi član turskog velikana još uvijek nije zaigrao u zvaničnoj utakmici, te nije bio ni četvrtu utakmicu u konkurenciji otkako je stigao u Istanbul. Galata je odigralo 0:0 protiv Gaziantepspora.

Haris Medunjanin (Gaziantepspor): Medunjanin je odigrao vrlo dobro cijeli susret protiv Galatasaraya. Njegov tim je izvukao remi protiv favoriziranog protivnika.

Vedad Ibišević (Stuttgart): Stuttgart je doživio novi domaći poraz, ovaj put od Mainza. Ibišević je na terenu proveo 90 minuta, a u nekoliko navrata se našao u prilici za pogodak.

Edin Džeko (Man. City): Odigrao solidno cijeli meč protiv Watforda u okviru FA Cupa. City je imao zaostatak od dva gola, a Džeko i društvo su na kraju slavili sa 4:2. Veoma je važno što Dijamant u posljednje vrijeme počinje skoro svaku utakmicu.

 

 

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 27.1.2014. u 11:24