Blatter: Vratit ćemo FIFA-u na pravi put

tačno.net
Autor/ica 30.5.2015. u 10:48

Blatter: Vratit ćemo FIFA-u na pravi put

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter kazao je, nakon reizbora za čelnog čovjeka FIFA-e, da će povratiti ugled toj organizaciji.

FIFA-u potresa korupcijski skandal, nako što je u srijedu uhapšeno nekoliko visokorangiranih čelnika te organizacije zbog sumnje da su primali mito tokom 24-godišnjeg perioda.

S druge strane švicarske vlasti uporedo vode istragu o okolnostima na koji način su dodijeljena svjetska prvenstva Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. godine.

Međutim Blatter, koji je danas porazio u predsjedničkoj utrci jordanskog princa Ali bin al-Husseina, kazao je “da nije savršen”, ističići da može FIFA-i vratiti narušeni ugled.

Također, 79-godišnji Švicarac pohvalio je svog suparnika.

“Prije svega, želeo bih da odam priznanje princu Aliju, jer je bio pravi konkurent i ostvario je veoma dobar rezultat. On je mogao da kaže: ‘Ne, idemo dalje, možda bih dobio više glasova’. Hvala vam što ste mi dali priliku da u naredne četiri godine vodim ovaj brod koji se zove FIFA. Vratićemo taj brod na pravi kurs”.

On je zahvalio članovima FIFA-e što su ga ponovo izabrali za naredne četiri godine.

“Imamo organizacione probleme. Moramo da imamo više žena. Moramo da uradimo više i u organizaciji takmičenja, neću dirati Svjetsko prvenstvo, jer je previše važno. Moramo dovesti Fifu tamo gdje ona treba da bude i obećavam da ću mom nasljedniku predati jaču FIFA-u. Moje godine nisu problem. Nisam savršen, niko nije, ali ćemo uraditi dobar posao zajedno. Hvala vam na poverenju. Idemo, FIFA”, zaključio je Blater.

Jordanski princ Ali bin al-Hussein se neposredno prije povlačenja iz predsjedničke trke obratio delegatima.

“Bilo je ovo divno putovanje. Želim da se zahvalim svima koji su bili dovoljno hrabri da me podrže, ali ja se povlačim iz trke. Želim vam sve najbolje u budućnosti”, rekao je Al-Hussein.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 30.5.2015. u 10:48