Capital One Cup: Kraj za Edina Džeku i Asmira Begovića

tačno.net
Autor/ica 30.10.2014. u 11:09

Capital One Cup: Kraj za Edina Džeku i Asmira Begovića

Manchester City Edina Džeke i Stoke City Asmira Begovića eliminisani su iz engleskog Capital One Cupa nakon što su večeras doživjeli poraze na domaćem terenu od Newcastlea, odnosno Southamptona.

Newcastle je na Etihadu priredio veliko iznenađenje pobijedivši rezultatom 2:0. Arons je za vodstvo Svraka pogodio već u šestom minutu utakmice, da bi konačnih 0:2 postavio Sissoko. Edin Džeko igrao je svoh 90 minuta u poraženom timu.

Stoke je rezultatom 2:3 poražen od Southamptona, svega nekoliko dana nakon što su od istog protivnika poraženi u Premiershipu. Nakon pola sata igre Southampton je imao prednost od dva gola, a Begovića su matirali Pelle i Long. Nzonzi je smanjio na 1:2 već početkom nastavka, a Diuf osam minuta pred kraj domaćinu donio izjednačenje. Ipak, dva minuta prije kraja Pelle po drugi put matira Begovića za pobjedu gostujućeg tima. Domaći su kraj utakmice dočekali sa deset igrača pošto je u samom finišu isključen Crouch.

Tottenham je opravdao ulogu favorita u susretu sa Brightonom. BIlo je 2:0 u korist Pijevaca, a pogađali su Lamela i Kane.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 30.10.2014. u 11:09