Casillas: Završit ću karijeru u Realu

tačno.net
Autor/ica 12.1.2013. u 10:13

Casillas: Završit ću karijeru u Realu

Iako je završio na klupi za rezerve španski golman Iker Casillas poručio je kako nema namjeru napuštati redove Real Madrida.

“Ovo je poseban klub. Ja sam iz Madrida, igram za najbolji klub na svijetu i želio bih u njemu završiti karijeru”, izjavio je Casillas za službenu stranicu Kraljevskog kluba.

“Sveti Iker”, kako ga zovu navijači, u posljednje dvije utakmice izgubio je mjesto među stativama. Jose Mourinho je priliku pružio Antoniju Adanu što je izazvalo buru negodovanja navijača Galacticosa.

“Drago mi je da me navijači nisu zaboravili. Podrška navijača mnogo mi znači”, dodala je jedinica španske reprezentacije. Kako je Adan u posljednjem susretu protiv Real Sociedada dobio crveni karton, očekuje se Casillasov povratak na gol u dvoboju protiv Osasune.

“Treniram i vjerujem u povratak na teren”, dodao je Casillas otkrivši kako nije razgovarao s Mourinhom o tome zašto je ispao iz momčadi.

Casillas je za Real debitirao 1999. godine, a do sada je sakupio 650 nastupa čime je postao treći igrač u historiji Reala po broju odigranih utakmica. Ispred njega su tek Raul (741) i Manuel Sanchis (711).

 

U dresu Reala ukupno je osvojio 14 trofeja pri čemu pet naslova prvaka i dvije Lige prvaka.

tačno.net
Autor/ica 12.1.2013. u 10:13