Češka pobijedila Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa

tačno.net
Autor/ica 13.9.2015. u 15:58

Češka pobijedila Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa

Foto: EPA

U osmini finala Eurobasketa snage su odmjerile reprezentacije Hrvatske i Češke. Česi su pobijedili rezultatom 80:59 i plasirali se u četvrtfinale.

Na početku utakmice se igralo koš za koš, a onda su Česi počeli praviti razliku na polovini prve četvrtine, pa su na kraju prvog perioda imali sedam poena razlike, bio je 20:13 za Češku.

S dobrom igrom su Česi nastavili i u drugoj četvrtini, njihova prednost se povećavala, pa je nakon prvog poluvremena Češka protiv Hrvatske vodila sa 17 poena razlike, rezultat je bio 59:33.

Treći period igre je donio još bolji nastup čeških reprezentativaca koji su u jednom trenutku napravili prednost od čak 30 poena prednosti. Bilo je to pri rezultatu 63:33 za Čehe. Ipak, hrvatski košarkaši su uspjeli smanjiti zaostatak, pa je treća četvrtina završena rezultatom 65:43. Češka je imala prednost od 22 poena uoči posljednjeg perioda igre.

Česi su u posljednjoj četvrtini čuvali značajnu prednost te su na kraju pobijedili rezultatom 80:59 i plasirali se u četvrtfinale, gdje čekaju pobjednika iz duela Srbija – Finska.

Najefikasniji kod Čeha je bio Jan Vesely sa 20 poena, dok je za Hrvatsku 12 postigao Bojan Bogdanović.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.9.2015. u 15:58