Četiri Zmaja igrači utakmica, Pjanić majstorijom ponizio Milan, kapiten briljira

tačno.net
Autor/ica 28.4.2014. u 09:58

Četiri Zmaja igrači utakmica, Pjanić majstorijom ponizio Milan, kapiten briljira

Iz fudbalskih reprezentativaca je veoma uspješna sedmica. Čak četiri Zmaja proglašena su igračima utakmica i to u najjačim evropskim ligama (Bunesliga, Seria A i Premier liga).

Džeko je postigao pogodak, a Pjanić je na fantastičan način postigao pogodak za svoju Romu. Ipak, selektora može zabrinuti što se Mujdža još nije oporavio od povrede, kao i što je ovo kolo propustio Salihović.

Pogledajte kako su Zmajevi nastupali protekle sedmice:

Asmir Begović (Stoke) – solidno obavio posao u domaćem porazu od Tottenhama (0:1). Nije mogao spriječiti gol.

Jasmin Fejzić (Aalen) – sjajan na golu Aalena, koji je kao gost slavio kod St. Paulija s visokih 3:0.

Asmir Avdukić (Borac) – Borac poražen kod kuće 1:2 od Zvijezde, a bh. reprezentativac se utopio u sivilo svog kluba.

Emir Spahić (Bayer) –proglašen za igrača susreta protiv Borussije Dortmund. Bayer na domaćem terenu remizirao s Milionerima (2:2), a cijenjeni portal Whoscored.com nagradio ga ocjenom 8.6, što je bilo dovoljno da ga proglase igračem susreta. Forma kapitena Zmajeva itekako raduje uoči Mundijala.

Toni Šunjić (Zorya) – odigrao svih 90 minuta u domaćem remiju protiv Karpata (2:2). Šunjić je i u nedjelju počeo susret protiv Hoverle (1:0), ali je zamijenjen na poluvremenu zbog lakše povrede.

Sead Kolašinac (Schalke) – odigrao veoma dobro u domaćem porazu od Borussije Moenchengladbach (0:1). U 74. minuti zaradio žuti karton.

Ognjen Vranješ (Elazigspor) – odigrao čitav meč u domaćem porazu protiv Galatasaraya. U 65. minuti zaradio žuti karton.

Ervin Zukanović (Gent) – odigrao svih 90 minuta na gostovanju kod Oostendea (1:1).

Ermin Bičakčić (Braunschweig) – sasvim solidan nastup u gostujućem porazu u Berlinu od Herthe (0:2). Ovim porazom postalo je jasno da Braunschweig može eventualno do doigravanja za opstanak, ali i to će biti jako težak zadatak, jer ne ovise o svojim rezultatima.

Mensur Mujdža (Freiburg) – nije igrao zbog povrede na gostovanju kod Wolfsburga (2:2). Ovim bodom Freiburg je osigurao opstanak u društvu najboljih.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – nije igrao za Hoffenheim, koji je kao domaćin remizirao bez golova sa Eintrachtom iz Frankfurta.

Miralem Pjanić (Roma) – veznjak bh. fudbalske reprezentacije briljirao je u derbiju protiv Milana. Roma je na Olimpicu slavila sa 2:0, a naš fudbaler je postigao prvi pogodak na meču. I to na kakav način.

Pored toga, zaradio je zbog slavlja žuti karton, ali ga je i portal Whoscored.com proglasio igračem susreta, dodijelivši mu sjajnu ocjenu (8,9). Pjanić je zamijenjen u 86. minuti, kada ga je Olimpico nagradio dugotrajnim aplauzom.

Izet Hajrović (Galatasaray) – Galata slavila kod Elaziga s 1:0, a Hajrović igrao dosta dobro do 81. minute, kada je zamijenjen.

Medunjanin Haris (Gaziantepspor) – ušao u 79. minuti u porazu kod Trabzonspora (1:2).

Senad Lulić (Lazio) – odigrao odličan meč za Lazio, koji je kao gost slavio protiv Livorna sa 2:0. Lulić je bio asistent kod prvog gola, a portal Whoscored.com proglasio ga je igračem ove utakmice, dodijelivši mu ocjenu 8,5.

Anel Hadžić (Sturm) – odigrao dosta dobro 90 minuta u gostujućem trijumfu od 1:0 protiv Wolfsbergera.

Tino Sušić (Hajduk) – blistao u ponedjeljak u domaćem remiju protiv Lokomotive (2:2). Sušić je bio najbolji igrač Hajduka, te je osim gola ubilježio i asistenciju za drugi pogodak Bilih.

U subotu je Sušić odigrao čitav meč, u porazu kod Slaven Belupa s 0:3.

Avdija Vršajević (Hajduk) – nije igrao protiv Lokomotive, ali je zato u porazu kod Slaven Belupa čini se prestrogo isključen.

Zoran Kvržić (Rijeka) – odigrao 66. minuta u gostujućem remiju od 2:2 protiv Splita.

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe) – nije igrao u katastrofi svog kluba na gostovanju kod WS Wanderersa od čak 5:0 u okviru šestog kola azijske Lige prvaka. U subotu je sa Guizhouom Renheom remizirao bez golova na gostovanju kod Changchuna. U 81. minuti zamijenio ga je njegov nekadašnji reprezentativni kolega Zlatan Muslimović, koji se vratio na teren nakon povrede.

Vedad Ibišević (Stuttgart) – za razliku od prošlog kola, kada nije odigrao niti minut, Ibišević je u ovom ušao u igru u 78. minuti. Švabe su remizirale bez golova na gostovanju kod Hannovera i blizu su opstanka u Bundesligi.

Edin Džeko (Manchester City) – odigrao solidnih 89 minuta u domaćoj pobjedi Građana nad WBA u Premier ligi od 3:1. Susret je odigran u ponedjeljak. Zato je Dijamant briljirao u nedjelju, kada je City kao gost savladao Crystal Palace sa 2:0. Bh. napadač postigao je prvi pogodak na meču već u 4. minuti, na veoma lijep način.

Zamijenjen je u 88. minuti, ali i to je bilo dovoljno da ga Whoscored.com proglasi igračem susreta i nagradi sa ocjenom od 8,6.

Edin Višća (Istanbul BB) – nije bio u kombinaciji za meč protiv Trabzona (2:1).

Elvir Rahimić (CSKA) – presjedio na klupi domaći trijumf CSKA protiv Kazana (2:1).

Senijad Ibričić (Erciyesspor) – Erciyespor je u 31. kolu turske Superlige ostvario vrijednu pobjedu protiv Eskisehirspora na gostovanju rezultatom 0:1. Bh. reprezentativac meč je propustio zbog viroze.

Pogledajte kako su protekle sedmice nastupali neki bivši reprezentativci, ali i potencijalni:

Ermin Zec (Genclerbirligi) – Gencelrbirligi je s 1:0 savladao Bursaspor u okviru 31. kola turske Superlige, a strijelac jedinog gola bio je upravo bh. internacionalac. Bivši bh. reprezentativac pogodio je u 65. minuti odličnim šutem glavom s oko 11 metara nakon centašuta s lijeve strane. Zecu je ovo bio peti pogodak u sezoni.

Jasmin Šćuk (Mlada Boleslava) – odigrao dobar meč. Mlada Boleslava remizirala kod Brna (1:1), te je ostala na trećem mjestu.

Miroslav Stevanović (Alaves) – u igru ušao u 60. minuti protiv Mallorce. Alaves je kao domaćin slavio s 1:0.

Adnan Zahirović (Bochum) – presjedio na klupi poraz u Koelnu od 3:1. Zahirović nije igrao ni u petak u teškom domaćem porazu od Bielefelda (1:4).

Sanjin Prcić (Sochaux) – odigrao veoma dobar meč protiv aktuelnog prvaka PSG-a. Sochaux došao do boda na domaćem terenu (1:1), te je sačuvao nadu u opstanak.

Bahrudin Atajić (Shrewsbury) – presjedio na klupi poraz kod Prestona od 5:2 u ponedjeljak. Već u subotu Shrewsbury je i kod kuće poražen sa 4:2 od Peterborougha, a Atajić i u ovom susretu nije ulazio u igru.

Dino Arslanagić (Standard) – presjedio na klupi gostujući poraz od Anderlechta (1:2).

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.4.2014. u 09:58