Conte: Komplimenti Milanu; Seedorf: Juve može zaustaviti samo tenk

tačno.net
Autor/ica 3.3.2014. u 09:29

Conte: Komplimenti Milanu; Seedorf: Juve može zaustaviti samo tenk

Juventusov trener Antonio Conte komplimentirao je Milanu i njegovom treneru usprkos naizgled lakoj 2-0 pobjedi torinskog kluba na San Siru u sklopu 26. kola Serije A.

“Komplimenti Seedorfu i njegovom Milanu. Nemojmo zaboraviti da smo u mom mandatu uvijek imali velikih problema na San Siru i nikad prije ovdje nismo pobijedili”, rekao je Conte.

Bianconeri sada imaju 11 bodova prednosti ispred prvog pratitelja Rome, iako rimski klub ima jednu utakmicu manje. U ovom je kolu Juve dodatno povećao prednost ispred Rome i Napolija s obzirom da su njihovi pratitelji remizirali.

Milan je bio bolja ekipa posebice u prvom dijelu, iako je Juventus na poluvrijeme otišao s golom prednosti nakon što je mrežu Rossonera zatresao Fernando Llorente.

“Moj cilj je na poluvremenu bio zadržati 0-0 jer nam odbrana nije funkcionirala jako dobro i Milan je stalno pronalazio Pazzinija iza Pirla. U svlačionici sam namjeravao napraviti taktičke prilagodbe”, objasnio je Conte kako je i on bio iznenađen vodstvom njegove ekipe na poluvremenu.

S druge strane, Milanov trener Seedorf smatra da je njegova ekipa odigrala vrlo kvalitetnu utakmicu, ali da je protivnik bio predobar.

“Rezultat je kakav je, ali mislim da je izvedba bila jako dobra. Znali smo da igramo protiv sjajnog suparnika, ali nametnuli smo svoj tempo utakmice i eliminirali njihove snage koliko je bilo moguće. Juve je nakon vodstva mogao igrati još povučenije, ali ja sam impresioniran rastom ove momčadi”, objasnio je Seedorf.

“Pomogao sam igračima da pronađu hrabrost. Rekli smo prije utakmice da je ovo još jedna prilika da si dokažemo da smo na pravom putu i da možemo igrati dobro protiv Juventusa, Atletico Madrida i dobre Sampdorije. To nam daje samopouzdanja da nastavimo s radom.

Upitan ko smože zaustaviti Juve na putu do treće uzastopne krune, Holanđanin je ispalio: “Tenk.”

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 3.3.2014. u 09:29