Ćorluka navijaču: Ti si idiot!

Jednom navijaču rekao sam da je idiot. Cijelu je utakmicu, umjesto da navija, prigovarao našoj igri. Rekao sam mu da bi bilo puno bolje da navija, a ne kritizira

Iako je Tottenham pobijedio Stoke 3:2, hrvatski branič Vedran Ćorluka nakon utakmice očito je bio tanjih živaca pa se sukobio s jednim navijačem Spursa. Ćorluki se nije svidjelo negodovanje igrača tijekom cijele utakmice.

Nije bio kao Cantona

– Jednom navijaču rekao sam da je idiot. Cijelu je utakmicu, umjesto da navija, prigovarao našoj igri. Rekao sam mu da bi bilo puno bolje da navija, a ne kritizira.

Hrvatskog braniča smirivati je navodno morao i pomoćni trener Kevin Bond.

– Mislim da ga je opsovao na hrvatskom. Prekinuo sam sukob i odvukao Ćorluku u svlačionicu. Zahvalit će mi kasnije – rekao je Redknappov asistent.

I Harry Redknapp osvrnuo se na incident.

– Siguran sam da je Ćorluka u pravu, no s navijačima uvijek treba biti oprezan. Razgovarat ću s njim o tome.

Bezobrazni navijač Spursa bolje je prošao od navijača Crystal Palacea s kojim se 1995. godine sukobio kapetan Manchester Uniteda Eric Cantona. Nakon Cantonina kung-fu udarca navijač je završio u bolnici sa šavovima, a francuski nogometaš dobio je čak osam mjeseci suspenzije.

Sukobi nogometaša s navijačima na engleskim su travnjacima vrlo česti. Prošlog vikenda slučaj sličan Ćorlukinom imao je napadač Chelsea Didier Drogba. Nakon što su odigrali samo 1:1 sa Stokeom, navijač Chelsea počeo je vrijeđati Drogbu, na što se Bjelokošćanin zaletio prema njemu te mu rekao: “ponovi mi to još jednom u lice, idiote.” Srećom, sukob je spriječio suigrač Paulo Ferreira.

Iako su prostačili, Drogba i Ćorluka prošli su bolje od Rooneya, koji je nakon psovanja u TV kameru dobio dvije utakmice suspenzije.

Modriću odlične ocjene

Kaznu je dobio, ali samo novčanu (10.000 dolara) engleski veznjak LA Galaxyja David Beckham (trenutačno trenira s Ćorlukom u Tottenhamu).

Naime, jedan navijač New Yorka u prosincu mu je s tribina vikao da spava s prostitutkom, nakon čega ga je Becks brutalno izvrijeđao.

Ćorluka je inače za nastup protiv Stokea u većini medija dobio solidnu ocjenu 6.5, dok je Modrić ocijenjen sa 7,5, najbolje poslije dvostrukog strijelca Croucha.

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI