Čudesni Edin Džeko nastavlja da terorizira odbrane na otoku, pogodio za veliku pobjedu Cityja

Autor/ica 16.1.2012. u 22:57

Čudesni  Edin Džeko nastavlja  da  terorizira odbrane na otoku, pogodio za veliku pobjedu Cityja

Fudbaleri Manchester Citya savladali su večeras na gostovanju ekipu Wigana rezultatom 1:0, u okviru 21. kola engleske Premier lige.

City je tokom prvog poluvremena dominirao terenom. Prvu priliku poropustio je Džeko nakon pet minuta igra. kada glavom puca neprecizno. Ipak, u 22. minuti Edin Džeko golom nakon više od dva mjeseca donosi vodstvo Građanima.

David Silva je uputio odličan centaršut iz slobodnog udarca, a naš reprezentativac je nadvisio dvojicu protivničkih igrača i odlično pogodio mrežu Al Habsija za vodsvto tima iz Manchestera od 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u nastavku utakmice vidjeli smo još mnoštvo dobrih prilika. Edin Džeko je imao tri sjajne prilike, no njegove udarce fenomenalno je odbranio golman Wigana.

Dobru priliku za izjednačenje Wigan je propustio u 70. minuti. McCharty je izašao sam pred Harta, no ovaj fantastično brani njegov udarac. Sergio Aguero je potom imao dobru priliku za City, ali njegov udarac je završio pored gola.

Edin Džeko je fantastično odigrao svih devedeset minuta.

Izabranici Robert Mancinija su ovom pobjedom ponovo usamljeni na vodećoj poziciji Premiershipa sa 51 bodom, tri više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Autor/ica 16.1.2012. u 22:57