Čudesni Falcao donio naslov Atleticu

Autor/ica 9.5.2012. u 22:39

Čudesni Falcao donio naslov Atleticu

Atletico Madrid mnogo je bolje otvorio utakmicu i vršeći pritisak na zadnju liniju Athletica dolazio u prilike. Madriđani su poveli već u sedmoj minuti golom čudesnog Radamela Falcaa.
 
Kolumbijski internacionalac primio je loptu u kaznenom prostoru Athletica i iskoristio neodlučnost Amorebiete, te sjajnim udarcem pogodio mrežu iza Gorke Iraizoza.
 
Nakon primljenog gola, kontrolu nad utakmicom preuzeli su Baskijci, dok se Atletico odlučio za defanzivnu varijantu čuvanja svog gola. U 11. minuti dobru priliku imao je Fernando Llorente, ali je glavom šutirao pored gola.
 
Llorente se i u 19. minuti našao u prilici, ali nije dobro zahvatio loptu, koja odlazi nekoliko centimetara od gola Atletica. 
 
U jeku napada Athletica, Atletico je povisio na 2:0. Katastrofalnu greško ispred svog kaznenog prostora napravio je Amorebieta, kojem Turan uzima loptu, potom upošljava Falcaa, a ovaj svojim drugim golom povisiju na 2:0.
 
U nastavku je Athletic dominirao, ali do gola Courtoisa nikako nisu uspjevali doći. Atletico se povukao i strpljivo čekao priliku iz kontranapada. Pet minuta prije kraja, Brazilac Diego je iskoristio jednu kontru i ovjerio pobjedu Madriđana.
Autor/ica 9.5.2012. u 22:39