Čudesni Vedo ponovno oduševio Njemačku , pobjede Bajerna i Borusije

Autor/ica 11.2.2012. u 17:47

Čudesni Vedo ponovno oduševio Njemačku , pobjede Bajerna i Borusije

Danas su odigrani susreti 21. kola njemačke Bundeslige. Stuttgart je deklasirao Herthe na svojoj Mercedes-Benz Areni s 5:0, a vodeći pogodak za Švabe, svoj prvi u dresu novog kluba, postigao je Vedad Ibišević, koji je upisao i jednu asistenciju.

 

Nakon crnog niza od sedam utakmica bez pobjede (pet poraza i dva remija) te eliminacije iz Njemačkog kupa od Bayerna, Stuttgart je konačno došao do slavlja i to na kakav način.

Na Mercedes-Benz Areni je potopljena Hertha. Goste iz Berlina “načeo” je svojim prvijencem u dresu Stuttgarta Vedad Ibišević.

Bh. reprezentativac je jednu loptu pred golom golmana Thomasa Krafta, koju bi većinu napadača pokušala glavom poslati u mrežu, na nevjerovatan način nogom, u kamikaza stilu, poslao u gol.

Samo četiri minute kasnije Ibišević je fantastično proigrao Martina Harnika, koji postiže svoj prvi gol na utakmici. Austrijanac je do kraja utakmice postigao hat-trick. Tresao je mrežu Herthe u 41. i 58. minuti. U 32. minuti, pri rezultatu 2:0, Japanac Shinji Okazaki je bio strijelac.

Švabama je pomogao i Andreas Ottl, koji je nakon pola sata igre ostavio svoje suigrače na cjedilu. Zaradio je direktan crveni karton. Ibišević je odigrao svih 90 minuta.

Borussia Dortmund i Bayern nastavili su voditi utrku za prvo mjesto. Pred svojim navijačima su upisali nove pobjede. Bavarci su s 2:0 savladali Kaiserslautern. Poveli su pogotkom Marija Gomeza u šestoj, a konačan rezultat postavio je Thomas Muller u 30. minuti.

Slavlje na Signal-Iduna Parku u finišu prvog poluvremena donio je japanski reprezentativac Shinji Kagawa.

Hoffenheim je bio blizu tri boda u Bremenu, što bi bio debi iz snova za novog trenera Markusa Babbela. Danac Jannik Vestergaard je u četvrtoj minuti pogodio za vodstvo Hoffenheima, ali je njihovo slavlje pokvario Marko Arnautović, pogodivši minutu prije kraja za konačnih 1:1. Sejad Salihović, bh. reprezentativac, nije nastupao za goste.


Bundesliga, 21. kolo:

Stuttgart – Hertha 5:0 (Ibišević 24, Harnik 28, 41, 58, Okazaki 32)
Bayern – Kaiserslautern 2:0 (Gomez 6, Muller 30, Okazaki 31, Harnik 41)
Werder – Hoffenheim 1:1 (Arnautović 90/ Vestergaard 4)
Borussia D. – Bayer L. 1:0 (Kagawa 45)
Mainz – Hannover 1:1 (Zidan 7/ Sobiech 89)

Autor/ica 11.2.2012. u 17:47