De Rossi najbolje plaćeni nogometaš u Italiji

tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 07:07

De Rossi najbolje plaćeni nogometaš u Italiji

Daniele De Rossi najbolje je plaćeni nogometaš u Italiji, sudeći prema brojkama koje su objavljene u talijanskoj štampi.

Romin 30-godišnji veznjak godišnje zarađuje neto 6,5 miliona eura. Na drugom mjestu je Napolijev argentinski napadač Gonzalo Higuain s godišnjom zaradom od 5,5 miliona eura, a među trojicom najboljih je još jedan argentinski napadač, 34-godišnji Diego Milito koji godišnje na bankovni račun posprema pet miliona eura.

Na popisu i dalje slijede Argentinci, Esteban Cambiasso iz Intera i Carlos Tevez iz Juventusa, kao i Romin legendarni kapiten Francesco Totti, sva trojica s godišnjom zaradom od 4,5 miliona eura.

Fiorentinin njemački napadač Mario Gomez prima 4,25 miliona eura godišnje, a Juventusova ikona Gianluigi Buffon, Milanovi igrači Mario Balotelli, Kaka i Philippe Mexes, te Marco Borriello iz Rome zarađuju po četiri miliona eura u jednoj sezoni.

Tek 12 nogometaša u Seriji A zarađuje četiri ili više miliona eura godišnje, dok se samo u jednom engleskom klubu, i to Chelseaju, čak 13 igrača može pohvaliti takvim primanjima.

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 10.9.2013. u 07:07