Derbi na Nou Campu, tri Zmaja u akciji

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 10:23

Derbi na Nou Campu, tri Zmaja u akciji

Liga prvaka nastavlja se večeras susretima drugog kola u grupama E, F, G i H.

Pažnju privlači nekoliko duela.

Roma nakon remija s Barcelonom putuje u Bjelorusiju, gdje će gostovati BATE Borisovu. Vučica stiže oslabljena neigranjem nekolicine igrača, a tu su naš kapiten Edin Džeko, Francesco Totti, Keita i Capradossi.

U rimskom sastavu svoje mjesto na sredini terena zauzet će Zmaj Miralem Pjanić, koji je sjajno pogodio proteklog vikenda protiv Carpija. BATe će sigurno sve dati od sebe da ostane neporažen, te Vučicu ne očekuje baš lagan zadatak.

U ovoj grupi zanimljivo bi trebalo biti i na Nou Campu, gdje gostuje Bayer. Apotekari stižu da iznenade aktuelnog prvaka Evrope, koji će nastupiti bez sjajnog Lionela Messija. Katalonci su ipak blagi favoriti, a gosti se sigurno neće predati lako.

U grupi F pažnju svakako privlači duel iz Minhena, gdje će gostovati Dinamo. Modri stižu ohrabreni trijumfom nad Arsenalom, dok je domaćin veliki favorit. Na terenu bi se mogao naći i naš Armin Hodžić, koji blista u HNL-u. U drugom duelu ove grupe, Arsenal ima imperativ trijumfa protiv Olympiakosa.

Zanimljiv duel trebao bi biti između Lyona i Valencije, koja baš i ne smije kiksati večeras. Zenit će nakon trijumfa na Mestalli, nove bodove tražiti na domaćem terenu protiv Genta, za kojeg nastupa potencijalni bh. reprezentativac Miličević.

Derbi grupe G igraju Porto i Chelsea, za kojeg će braniti naš Asmir Begović. U ovoj skupini još se sastaju Maccabi i Dynamo Kijev.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 10:23