Dušan Ivković: Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH!

Stefa
Autor/ica 5.9.2013. u 07:32

Dušan Ivković: Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH!

Selektor srbijanske košarkaške reprezentacije Dušan Ivković poručio je nakon večerašnje pobjede nad Litvanijom kako njegovu reprezentaciju sutra očekuje teška utakmica protiv Bosne i Hercegovine, ali i da ne razmišlja o susretu s Makedonijom dva dana kasnije, javio je novinar agencije Anadolija (AA).

„Srbiju očekuje teška utakmica protiv BiH, o Makedoniji apsolutno ne razmišljam“, rekao je Ivković komentarišući visok tempo u kojem reprezentacije gotovo svakodnevno igraju po jednu utakmicu.

On je podsjetio da se u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu Sloveniji nalazi devet debitanata.

„Moj tim je veoma mlad, sa devet debitanata i ova pobeda mora da im bude podstrek i motivacija, tako da nas sutra očekuje značajna i teška utakmica protiv Bosne, a nećemo imati ni 20 sati odmora da se spremimo za utakmicu“, pojasnio je.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je tim koji „na momente igra jako čudnu košarku, a onog trenutka kada se Teletović razvije znaju da budu izuzetno neprijatni i kvalitetni“.

Ivković je rekao da će u sutrašnjoj utakmici protiv BiH njegovom timu biti potrebno mnogo koncentracije, volje i zalaganja.

Pohvalivši publiku koja je večeras ispunila dvoranu u Jesenicama, on je napomenuo da su njegovu selekciju bodrili i navijači iz zemalja regije, a ne samo iz Srbije.

Ivković je dodao i da je Srbija zasluženo slavila protiv Litvanije.

Reprezentacija Srbije pobjedila je favorizovanu Litvaniju rezultatom 63:56 u okviru susreta grupe „B“ koji se igraju u slovenskim Jesenicama, na početku Evropskog prvenstva u košarci za seniore.

To je jedno od iznenađenja početka Eurobasketa u Sloveniji.

Bolja igra izabranika Dušana Ivkovića krunisana je vodstvom od deset poena razlike na kraju prve četvrtine, koja je završena rezultatom 20:10 za Srbiju.

Reprezentacija Srbije tokom druge četvrtine ostvarila je prednost od 14 poena u odnosu na protivnika, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 33:27 za Srbiju.

Na početku drugog dijela Litvanija je došla do poravnanja, ali do preokreta nije došlo. U posljednju četrvrtinu ušlo se sa deset poena prednosti u korist Srbije.

Najefikasniji pojedinac srbijanske reprezentacije bio je Nenad Krstić s postignutih 20 poena, dok je za reprezentaciju Litvanije 17 poena ubacio Mantas Kalnietis.

U prvim susretima grupe „B“ danas je Crna Gora sa minimalnih 81:80 slavila protiv Makedonije, dok je Bosna i Hercegovina rezultatom 86:75 poražena od Latvije.

Danas se u grupi „B“ sastaju Srbija – Bosna i Hercegovina, Makedonija – Litvanija i Crna Gora – Latvija.

Stefa
Autor/ica 5.9.2013. u 07:32